Ξεκούραστος ύπνος με σωστή διατροφή

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2014 21:25 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:48

 Θα μπορούσε η κακή διάθεση ή οι αϋπνίες και τόσα άλλα καθημερινά προβλήματα να σχετίζονται με το τι περιέχει το πιάτο μας; Όπως επισημαίνουν ειδικοί η διατροφή, παίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στο βάρος και την αισθητική μας εικόνα, αλλά και στον τρόπο που κοιμόμαστε.  Τρόφιμα που περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο αλλά και ένα πολύτιμο αμινοξύ την τρυπτοφάνη, φαίνεται ότι βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε ξεκούραστοι και υγιείς.

Πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε αυτά τα συστατικά; Προσθέτοντας στο διαιτολόγιό μας γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, ρύζι και μπανάνες, αλλά και ξηρούς καρπούς (π.χ. καρύδια, αμύγδαλα), σπανάκι, σολομό, μπρόκολο και σοκολάτα. Καλό πάντως είναι πριν τον ύπνο να αποφεύγεται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού, με πολλά λιπαρά και μπαχαρικά τα οποία καθυστερούν την πέψη επιβαρύνοντας την ποιότητα του ύπνου. Την ίδια στιγμή όμως η απουσία βραδινού γεύματος μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο, για αυτό ένα γεύμα 2-3 ώρες πριν πέσουμε στο κρεβάτι είναι ιδανικό!

Αν έχετε μεταπτώσεις στη διάθεση σας, τότε η λήψη βιταμίνης B6, την οποία μπορείτε να βρείτε στον τόνο, τη μπανάνα και τον μπακαλιάρο σίγουρα θα σας βοηθήσει, ενώ εξίσου καλό είναι και το σελήνιο το οποίο βρίσκουμε στα μανιτάρια, τον τόνο και τις γαρίδες.

Οι στερητικές δίαιτες δεν έχουν κανένα μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα και μάλλον συμβάλλουν στο να μας 'χαλάσουν' τη διάθεση αφού κάθε φορά που τις σταματάμε τα κιλά επιστρέφουν. Ένας ισορροπημένος τρόπος διατροφής που βασίζεται στο μέτρο, την ποικιλία και την ισορροπία των θρεπτικών συστατικών μπορεί να μας εξασφαλίσει τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους και με μικρές αλλαγές τη μείωση του βάρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass