Τονώνοντας τη διάθεσή μας με αρωματικά χώρου

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2021 13:50

Διανύοντας την περίοδο του lockdownκαι βιώνοντας το αυξημένο στρες που αυτό συνεπάγεται η ανάγκη για προστασία και ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής μας υγείας γίνεται σημαντικότερη από ποτέ. Φροντίζοντας, λοιπόν, για την ατομική μας υγιεινή, θωρακίζουμε τον εαυτό μας από τον αρνητισμό και το άγχος καθώς επίσης προσθέτουμε στην καθημερινότητά μας περισσότερη θετική διάθεση, κάνοντας έτσι το πέρασμα από αυτό το δύσκολο διάστημα πολύ πιο ομαλό και ανώδυνο.

Στο πλαίσιο αυτό κρίνεται πολύ σημαντικό το να εντάξουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα τον κατάλληλο αρωματισμό του χώρου μας. Αρωματίζοντας το σπίτι, το γραφείο μας και γενικότερα το δωμάτιο που περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μας είναι σαν να φροντίζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Με αυτό τον τρόπο, δίνουμε στον εαυτό μας την ευκαιρία για χαλάρωση και ηρεμία, συμβάλλοντας παράλληλα στο να κάνουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο, όπως προαναφέραμε, όσο πιο γίνεται πιο ευχάριστη.

Πέρα βέβαια από την ψυχολογία μας, η μυρωδιά ενός χώρου αποτελεί την πρώτη εικόνα που εισπράττει κάποιος όταν τον επισκέπτεται. Ένα άρωμα λοιπόν που ταιριάζει με τον χώρο κάνει τη γενικότερη ατμόσφαιρα πολύ πιο άνετη τόσο για τους επισκέπτες μας όσο και για εμάς φυσικά. Μπορεί να μην ξεχωρίζει όπως άλλα αντικείμενα που μπορεί να διαθέτουμε ( έπιπλα, έργα τέχνης),όμως παίζει τον δικό του σημαντικό ρόλο και προσθέτει με διακριτικό τρόπο στο τελικό αποτέλεσμα χωρίς να επιβαρύνει εξίσου την τσέπη μας.

Είναι επίσης σημαντικό να υπογραμμίσουμε τη σημασία που έχει να επιλέξουμε ένα αρωματικό κατάλληλο με το στυλ του χώρου μας καθώς επίσης και με την εποχή του χρόνου αλλά και με το ύφος που θέλουμε εμείς οι ίδιοι να δώσουμε. Είναι προφανές ότι κατά τους χειμερινούς μήνες είναι προτιμότερο να επιλέξουμε κάτι που θα δώσει μεγαλύτερη ζεστασιά και ένταση στην κρύα ατμόσφαιρα, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κάτι που θα δώσει φρεσκάδα και δροσιά στον χώρο, κάνοντας την ζέστη όσο γίνεται πιο υποφερτή.

Η επιλογή του αρώματος βέβαια δεν θα μπορούσε να μην σχετίζεται με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα μας. Είναι απολύτως λογικό άτομα με μεγαλύτερο αυθορμητισμό να διαλέγουν εντονότερα αρώματα ενώ πιο διακριτικές και ανάλαφρες επιλογές άτομα με ηπιότερο χαρακτήρα.

Όσον αφορά τις αγορές σας έχετε πολλά είδη προϊόντων στη διάθεσή σας. Τα αρωματικά κεριά είναι μια κλασσική επιλογή… Εύκολα στη χρήση, διατίθεται σε διάφορα αρώματα και αποτελούν μια πολύ οικονομική λύση. Εξίσου προσιτή επιλογή αποτελούν τα αρωματικά sticks χώρου και sticks καύσης. Τα στικ χώρου τοποθετούνται μέσα σε ειδικό υγρό απορροφώντας το και διαχέοντάς το αρμονικά στο χώρο σας, ενώ τα στικ καύσης απελευθερώνουν το άρωμά τους μέσω της αργής καύσης τους.

Ένας πολύ συχνός και δημοφιλής τρόπος αρωματισμού συνεχίζουν να είναι φυσικά τα έλαια χώρου. Τοποθετώντας μόλις 2 με 3 σταγόνες ελαίου στο νερό μπορείτε να πετύχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, δημιουργώντας μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα στον προσωπικό ή επαγγελματικό σας χώρο. Τα τελευταία χρόνια επίσης έχει κάνει δυναμική εμφάνιση καιτο αιθέριο έλαιο citronella. Προερχόμενο από ένα αρωματικό φυτό της Ασίας, είναι πλήρως βιολογικό και πέρα από τις αρωματικές του ιδιότητες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εντομοαπωθητικό. Τέλος, ψηλά στις προτιμήσεις βρίσκονται και τα λεγόμενα scentchipsπου αποτελούν μια μορφή κεριού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως potpourri σε μικρούς κλειστούς χώρους ή ακόμα και στο αυτοκίνητό σας.

Για να γίνουν φυσικά όλα αυτά εφικτά είναι αναγκαίο να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Κάνοντας μια προσεκτική έρευνα αγοράς μπορείτε να βρείτε μια πλούσια ποικιλία από αρωματικά χώρου, τα οποία χρειάζεται να ελέγξετε αν είναι ασφαλή και από υλικά αγνά και φιλικά προς το περιβάλλον. Εκτός από αρωματικά βέβαια μπορείτε να συμπληρώσετε τις αγορές σας με προϊόντα που σχετίζονται συνολικά με την ατομική υγιεινή και την προσωπική περιποίηση, όπως κολόνιες, bodymists αλλά και είδη περιποίησης προσώπου και σώματος. Κάνοντας τις αγορές που ταιριάζουν με εσάς και το χώρο σας, μπορείτε εύκολα να δώσετε στη ζωή σας φρεσκάδα, ζωντάνια και φυσικά τις πιο όμορφες και χαρακτηριστικές μυρωδιές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass