Χημικές δίαιτες-τι είναι και που μας ωφελούν

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2014 16:09 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:53

 

Οι δίαιτες που υπόσχονται γρήγορα αποτελέσματα, μεγάλη απώλεια βάρους και σε μικρό χρονικό διάστημα  είναι όσες περιλαμβάνουν τροφές μιας κατηγορίας π.χ. πρωτεϊνη ή φρούτα και υπολείπονται από υδατάνθρακες . Αυτόματα έρχεται  η ξαφνική απώλεια βάρους και ο οργανισμός παθαίνει σοκ αφού από τις παλιές κακές συνήθειες, έρχεται περίοδος ‘‘λιτότητας’’. Βέβαια θα αναρωτιέστε γιατί ονομάζονται χημικές; Ο όρος, φυσικά  έχει να κάνει με τη χημεία του οργανισμού,  διότι επιταχύνει το μεταβολισμό και τις καύσεις και έτσι συντελεί στην απώλεια κιλών.

 

Extra tips

Σύμφωνα με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο MSC MBA, υπεύθυνη του Διαιτολογικού Κέντρου «Σώμα Υγιές» κα Κάλλια Γιαννιτσοπούλου που μίλησε για τις χημικές δίαιτες  δίνει χρήσιμα tips.

«Σαν διαιτολόγος-διατροφολόγος είμαι αντίθετη στις χημικές δίαιτες γιατί αν κάποιος συνεχίσει σε βάθος χρόνου το διαιτολόγιο αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα στον οργανισμό του. Η συγκεκριμένη κατηγορία δίαιτας είναι πλούσια σε πρωτεϊνικά στοιχεία, ενώ είναι περιορισμένη σε υδατάνθρακες γι΄ αυτό δεν συνιστώ καθόλου άσκηση, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ζαλάδα, ατονία, έλλειψη συγκέντρωσης και αϋπνίες».

  • Το θετικό είναι πως επειδή η διατροφή είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, θα αισθάνεσαι χορτάτη!
  • Καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις τη χημική δίαιτα να κάνεις εξετάσεις για να ελέγξεις τα επίπεδα χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων στο αίμα σου.

Επειδή η δίαιτα δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά, αν αποφασίσεις να παρατείνεις το χρονικό διάστημα που θα την κάνεις φρόντισε, πάντα σε συνεννόηση με κάποιον γιατρό, να πάρεις ένα συμπλήρωμα ασβεστίου.

Καταλήγουμε πως οι χημικές δίαιτες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τον οργανισμό μας. Χρειάζεται προσπάθεια, θέληση και υπομονή ενώ η υγιεινή διατροφή θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Με αφορμή τους θερινούς μήνες, ας  ξεκινήσουμε μία καλύτερη διατροφή σε συνδυασμό με αερόβια άσκηση. Σκεφθείτε ότι ποτέ δεν είναι αργά!

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass