Μοντέρνες Ντουλάπες

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2021 9:43

Οι ντουλάπες αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά έπιπλα μέσα σε ένα υπνοδωμάτιο, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό το ύφος και την αισθητική του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο έπιπλο -μετά το κρεβάτι- συχνά κυριαρχεί στο χώρο ενώ θεωρείται ένα από τα σημαντικά χαρτιά του interior design. Πραγματικά, επιλέγοντας κανείς τον κατάλληλο τύπο ντουλάπας και προσδίδοντας του συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μπορεί απευθείας να δημιουργήσει το στυλ που επιδιώκει αλλά και να επιλύσει τυχόν δυσλειτουργίες του χώρου. Οι μοντέρνες ντουλάπες μάλιστα σχεδιάζονται, σε μεγάλο βαθμό, με κύριο γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των υφιστάμενων αναγκών. Το αισθητικό αποτέλεσμα, αν και πρώτιστος και απαραίτητος στόχος, χτίζεται πάνω στις ανάγκες αυτές. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κατάλληλης ντουλάπας ακολουθεί δύο βασικούς άξονες: τις υπάρχουσες ανάγκες και το τελικό design.

Ποιο είδος ντουλάπας να επιλέξω;

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο καλείται να απαντήσει κανείς όταν βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης μιας μοντέρνας ντουλάπας είναι το είδος που ταιριάζει στις ανάγκες του. Ανάλογα με τις διαστάσεις του χώρου και την αποθηκευτική χωρικότητα, μπορεί να επιλέξει μια εντοιχισμένη ή γωνιακή ντουλάπα,  ή και να προτιμήσει το κλασικό αυτοτελές έπιπλο σε σύγχρονο σχεδιασμό και φιλοσοφία.

Εντοιχισμένη Μοντέρνα Ντουλάπα

Η εξοικονόμηση χώρου έχει όνομα και λέγεται εντοιχισμένη ντουλάπα. Η μοντέρνα αυτή εκδοχή της ντουλάπας, η οποία προσαρμόζεται επακριβώς σε οποιαδήποτε διαθέσιμη εσοχή τοίχου απελευθερώνοντας σας χώρο και δημιουργώντας ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα, είναι ιδανική για μικρά δωμάτια ή και για την επίτευξη ενός μινιμαλιστικού αποτελέσματος. Αν επιθυμείτε ένα υπνοδωμάτιο απαλλαγμένο από πολλά ογκώδη αντικείμενα, με άφθονο ελεύθερο χώρο και με ατμόσφαιρα τάξης και αρμονίας, η λύση μιας εντοιχισμένης ντουλάπας είναι σχεδόν πάντα μονόδρομος. Η αποθηκευτική αποτελεσματικότητα της εντοιχισμένης ντουλάπας εξαρτάται από τη διαμόρφωση του εσωτερικού της καθώς και φυσικά, από το μέγεθός της. Βασικό της μειονέκτημα, ωστόσο, είναι ότι δε μετακινείται κι επομένως, δε δίνει περιθώρια για ανακατατάξεις στο χώρο ή για μεταφορά σε περίπτωση μετακόμισης.

Γωνιακή Ντουλάπα

Οι γωνιακοί χώροι αποτελούν συνήθως ένα από τα βασικά προβλήματα σε κάθε σπίτι, καθώς δεν προσφέρουν επιλογές αξιοποίησης και τείνουν να μένουν σε γενικές γραμμές, ανεκμετάλλευτοι. Μια γωνιακή ντουλάπα, λοιπόν, είναι η τέλεια λύση για να εκμεταλλευτεί κανείς κάθε διαθέσιμο χώρο του δωματίου και να μετατρέψει ένα δυσλειτουργικό του χαρακτηριστικό σε βασικό ατού του χώρου.

Ελεύθερη Ντουλάπα

Ένα ελεύθερο, ανεξάρτητο έπιπλο είναι η πιο συνήθης και ασφαλής επιλογή για κάθε υπνοδωμάτιο. Η ελεύθερη ντουλάπα επιτρέπει πλήρη ελευθερία στη διαμόρφωση της. Το μέγεθος, το στυλ και το ύφος της υπόκεινται συνήθως σε πολύ λιγότερους περιορισμούς συγκριτικά με τις γωνιακές και τις εντοιχισμένες που πρέπει να καλύπτουν επακριβώς συγκεκριμένες διαστάσεις. Ακόμη, μια ανεξάρτητη μοντέρνα ντουλάπα θα σας ακολουθήσει όπου κι αν πάτε σε περίπτωση μετακόμισης, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτηση της στο χώρο, ειδικά σε ένα ευρύχωρο υπνοδωμάτιο.

Συρόμενες και Ανοιγόμενες Ντουλάπες

Αναμφίβολα οι συρόμενες ντουλάπες βρίσκονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές όσων αναζητούν μια μοντέρνα ντουλάπα υπνοδωματίου. Οι συρόμενες πόρτες, είτε σε μια εντοιχισμένη ντουλάπα είτε σε ένα αυτοτελές, ανεξάρτητο έπιπλο, εξοικονομούν χώρο και συχνά ενισχύουν το αισθητικό αποτέλεσμα, αποκτώντας και οι ίδιες διακοσμητικό χαρακτήρα. Από την άλλη πλευρά, οι κλασικές ανοιγόμενες πόρτες, αν και παραπέμπουν περισσότερο σε ένα πιο συμβατικό στυλ και περιορίζουν σημαντικά το χώρο λόγω του εύρους του ανοίγματος τους, μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν σε ένα πιο μοντέρνο ύφος ενώ έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν σε μεγαλύτερο ύψος απ’ ό,τι οι συρόμενες δημιουργώντας περισσότερο αποθηκευτικό χώρο.

Πώς να κάνω πιο μοντέρνα τη ντουλάπα μου;

Δώστε χρώμα

Μια σύγχρονη θεώρηση της ντουλάπας μπορεί να απομακρυνθεί από τους συνηθισμένους χρωματισμούς. Αν και το χρώμα της ντουλάπας θα πρέπει να κινείται σε παλ τόνους ώστε να μην κουράζει λόγω του μεγάλου μεγέθους της, ένα μοντέρνο έπιπλο μπορεί να ξεφύγει από τα συνήθη (λευκό, σκούρο καφέ, ανοιχτό καφέ κτλ.) και να κινηθεί σε αποχρώσεις λιλά, γαλάζιου, απαλού πράσινου ή και να παίξει με την αντίθεση άσπρου-μαύρου. Με τον τρόπο αυτό, η ντουλάπα μπορεί, από απλό έπιπλο αποθηκευτικού χαρακτήρα, να μεταμορφωθεί σε διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου.

Επιλέξτε ντουλάπες μέχρι το ταβάνι

Η εξοικονόμηση χώρου και συνεπώς, η δυνατότητα οργάνωσης και τάξης του υπνοδωματίου αποτελεί βασικό στόχο στο σχεδιασμό κάθε ντουλάπας, και φυσικά πολύ περισσότερο όταν αυτή κινείται σε ένα πιο μοντέρνο ύφος. Οι ντουλάπες που εκμεταλλεύονται όλο το ύψος του δωματίου, αποτελούν, λοιπόν, κυρίαρχη τάση του interiordesign. Επιπλέον, ειδικοί, έξυπνοι μηχανισμοί επιτρέπουν την εύκολη αξιοποίηση της ντουλάπας σε όλο το ύψος της.

Βάλτε εσωτερικό φωτισμό

Ο εσωτερικός φωτισμός της ντουλάπας όχι μόνο βοηθάει σημαντικά στη χρήση της -πόσο πιο εύκολο είναι να βρει κανείς κάτι ή να τακτοποιήσει το χώρο όταν υπάρχει άπλετο φως;- αλλά προσφέρει κι ένα ιδιαίτερο αισθητικά αποτέλεσμα που της δίνει ένα πολύ πιο σύγχρονο χαρακτήρα.

Επιλέξτε τα σωστά αξεσουάρ

Κύριος στόχος του μοντέρνου design είναι η χρηστικότητα και η λειτουργικότητα. Έτσι, θα βρείτε πλήθος αξεσουάρ που βοηθούν απεριόριστα στην οργάνωση μιας μοντέρνας ντουλάπας. Μηχανισμοί ανύψωσης, συνδυασμός συρταριών διαφορετικού τύπου, ειδικές ράγες κ.α., όχι μόνο θα βάλουν τάξη στη ντουλάπα σας αλλά και θα ενισχύσουν το μοντέρνο ύφος που θέλετε να της δώσετε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass