Cosmos: Στο πλευρό του Συλλόγου Καρκινοπαθών νομού Λάρισας

ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2021 12:00 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Οκτ 2021 14:17

O Οκτώβριος καθιερώθηκε το 1985 ως Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, σε μία διεθνή εκστρατεία για την αφύπνιση του γυναικείου πληθυσμού και τη συγκέντρωση πόρων για έρευνα, πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της πιο συχνά εμφανιζόμενης κακοήθειας στις γυναίκες.


Όπως έχει αποδειχθεί επιστημονικά η αντιμετώπιση της νόσου σε αρχικό στάδιο οδηγεί σε ποσοστά ίασης που φτάνουν το 95-97%. Καθίσταται λοιπόν μείζονος σημασίας η προσπάθεια για έγκαιρη διάγνωση. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικότερο παράγοντα αποτελεί η ευαισθητοποίηση των γυναικών για προληπτικό έλεγχο.
Υποστηρίζοντας την προσπάθεια για την ενημέρωση και τη διάδοση του προληπτικού ελέγχου των γυναικών, το Κέντρο Εμπορικού Εξοπλισμού Cosmos, ενισχύει τις δράσεις του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Λάρισας, διαδίδοντας το μήνυμα της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με περισσότερα από 500 μέλη και πλούσιο έργο στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα που αφορούν στον καρκίνο, στην πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, καθώς και την ψυχοκοινωνική στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους, ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης που προάγει τα δικαιώματα των καρκινοπαθών και μάχεται για την καλύτερη ποιότητα ζωής τους.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται ποικίλες δράσεις που εκτελούνται είτε αποκλειστικά από τον Σύλλογο και τα μέλη του, είτε από κοινού με τη σύμπραξη και άλλων φορέων, οργανώσεων και ομάδων.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6-4-2006 και αριθμεί πάνω από 500 μέλη, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου και τακτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.
Δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη του, έχουν άτομα που νόσησαν ή νοσούν από την ασθένεια του καρκίνου.

ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Όλες οι δράσεις τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ο Σύλλογος, προσφέρονται δωρεάν στα μέλη του. Στο πλαίσιο της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης, ο Σύλλογος οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια, ενημερωτικές εκστρατείες και άλλες στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει, να πληροφορήσει και να κινητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής, ενώ παράλληλα επιδιώκει σε συνεργασία με ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και νοσηλευτικά ιδρύματα να εξασφαλίζει όποτε και όπου είναι εφικτό προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξετάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, μέσα από ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες, καθώς και ομαδικά προγράμματα στήριξης. Πραγματοποιεί επίσης εκδρομές και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Τον Σύλλογο πλαισιώνει ομάδα εθελοντών, η δυναμικότητα της οποίας ανέρχεται σήμερα στον αριθμό των 60 ατόμων, ηλικίας από 20 έως 70 ετών. Κάθε έτος πραγματοποιούνται σεμινάρια εκπαίδευσης των εθελοντών από ψυχολόγους του Ιδρύματος Gestalt Foundation, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τούς παρέχεται σταθερή εποπτεία από τους επαγγελματίες του Ιδρύματος.
Οι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές του Συλλόγου βρίσκονται στα 2 νοσοκομεία της πόλης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο), παρέχοντας ενδονοσοκομειακή στήριξη στους ασθενείς των ογκολογικών τμημάτων ενόσω αυτοί βρίσκονται σε αναμονή της χημειοθεραπείας τους, όπως επίσης και στους συνοδούς αυτών.
Εθελοντές στελεχώνουν επίσης το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Συλλόγου, το οποίο αποτελείται από κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας οικονομικά υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων.
Τα μέλη του δεν επιβαρύνονται με καμία οικονομική συνδρομή.
Οι ενδιαφερόμενοι να στηρίξουν οικονομικά τον Σύλλογο μπορούν να καταθέτουν τη δωρεά τους στον λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα
GR4501103970000039720372380.
Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία του Συλλόγου:
Δήμητρας 14 | Τ.Κ. 41221 – Λάρισα
Τηλ.: 2410-620.393
www.sklarissas.gr
karkinlar@yahoo.gr.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζουν οι: Πρόεδρος: Ιωάννα Καραβάνα, αντιπρόεδρος: Όλγα Τσιούρβα, γραμματέας: Ιωάννης Γκούμας, ταμίας: Χρήστος Χρήστου, μέλη: Άρτεμη Καραγιάννη, Πηνελόπη Λιάκου, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου.
#sklarissas#ΣύλλογοςΚαρκινοπαθώνΛάρισας#CosmosΛαρισα#ΠρόληψηΚαρκίνοςτουΜαστού#ΠρογραμματίζωτηΜαστογραφίαμου

* COSMOS A.E.
Περιφερειακή Οδός Λάρισας – Τρικάλων, Λάρισα
Τηλ.: 2410-670.970 – F. 2410-670.977
www.cosmos.com.gr
Email: info@cosmos.com.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass