Γιατί τα χαλιά είναι απαραίτητα για το σπίτι;

Δημοσίευση: 11 Νοε 2021 16:39 | Τελευταία ενημέρωση: 11 Νοε 2021 16:47

Πολύχρωμα, μονόχρωμα, σε διάφορα σχέδια και με ιδιαίτερα μοτίβα, τα χαλιά έχουν την τιμητική τους αυτή την περίοδο, αφού είναι η εποχή που ξεκινάμε να προετοιμάζουμε το σπίτι μας για τον χειμώνα.

Γνωρίζουμε ότι τα χαλιά βοηθούν στο να είναι το σπίτι μας πιο ζεστό γι’ αυτό και τα προσθέτουμε τον χειμώνα και τα αφαιρούμε το καλοκαίρι. Όμως δεν είναι αυτός ο μοναδικός λόγος που τα χρειαζόμαστε. Παρακάτω θα βρείτε 5 ακόμα λόγους που τα χαλιά είναι απαραίτητα σε κάθε σπίτι.

Γεμίζουν τον χώρο

Προσθέτοντας χαλιά σε έναν χώρο μπορείτε να τον γεμίσετε να τον διαχωρίσετε ή να τονίσετε τα σημεία που θέλετε. Σκεφτείτε πόσο διαφορετικός δείχνει ο χώρος μόλις αφαιρείτε τα χαλιά και πόσο πιο γεμάτος και ολοκληρωμένος όταν τα προσθέτετε.

Δημιουργούν μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα

Εκτός από τη βασική τους χρήση που είναι πράγματι να κρατούν τον χώρο πιο ζεστό, η παρουσία τους δημιουργεί και μεταφορικά μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας.

Αναβαθμίζουν τη διακόσμηση

Τα χαλιά αποτελούν βασικό κομμάτι της διακόσμησης και μπορούν να την αναβαθμίσουν κατά πολύ. Ένα δωμάτιο και μια διακόσμηση μπορεί να δείξουν τελείως διαφορετικά όταν προστίθενται σε αυτά μίνιμαλ χαλιά και εντελώς διαφορετικά όταν στον χώρο υπάρχουν χειροποίητα χαλιά bokhara ή μεταξωτά χαλιά. Το πόσο πολύ μπορεί να αλλάξει ο χώρος με την προσθήκη ενός διαφορετικού χαλιού, αποδεικνύει και το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν για τη διακόσμηση.

Μειώνουν  τους ενοχλητικούς θορύβους

Ένα χαλί μπορεί να βοηθήσει στο να μην ακούγονται τόσο έντονα οι θόρυβοι σε αυτούς που μένουν στο κάτω διαμέρισμα, γεγονός που ανεβάζει κατά πολύ την αξία τους και τα καθιστά απαραίτητα για όσους μένουν σε πολυκατοικίες. Εκτός αυτού, κρατούν και το δάπεδο ασφαλές και μειώνουν τις πιθανότητες φθορών.

Φωτίζουν και μεγαλώνουν τον χώρο

Προσθέτοντας ένα ανοιχτόχρωμο χαλί σε ένα μικρό δωμάτιο, θα κάνετε το δωμάτιο να δείξει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Συνεπώς, τα χαλιά βοηθούν σημαντικά στη βελτίωση της εικόνας ενός όχι και τόσο ευρύχωρου χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass