4 Απλά Tips για να Έχεις τον Τέλειο Κήπο Όλο τον Χρόνο

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2022 14:20

Το καλοκαίρι τελειώνει, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και για τον χρόνο που μπορείς να περνάς στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. 

Δυστυχώς, πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν το μπαλκόνι ή τον κήπο τους μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ελλάδα όμως είναι μια χώρα που επιτρέπει στους κατοίκους της να βγαίνουν έξω, να λιάζονται και να απολαμβάνουν το μπλε του ουρανού όλο τον χρόνο χάρη στο εύκρατο κλίμα της. 

Φυσικά, κάθε εποχή έχει τα καλά και τα κακά της και για αυτό θα πρέπει να εξοπλίσεις τον κήπο σου με τα απαραίτητα όπλα, για να μπορεί να αντεπεξέλθει σε όλα τα ακραία και μη καιρικά φαινόμενα. Πώς ακριβώς θα το καταφέρεις αυτό;

 

  1. 1.  Κάπου να ξαποστάσεις 

Κήπος χωρίς μία καρέκλα, για να καθίσεις και να απολαύσεις τη θέα, αλλά και ένα τραπεζάκι, για να αφήσεις το ρόφημα ή το βιβλίο σου, δε γίνεται. Επίσης, πέρα από τη δική σου ηρεμία, ο κήπος είναι το τέλειο μέρος για να περάσεις όμορφες στιγμές την οικογένεια και τους φίλους σου. Ένα σετ επίπλων κήπου κάνει τις μαζώξεις έξω εύκολες και άνετες. Είναι υψίστης σημασίας να επιλέξεις τραπέζι, καρέκλες και καναπέδες κήπου, αντί να δανειστείς τα αντίστοιχα αντικείμενα από την κουζίνα σου, γιατί τα έπιπλα εξωτερικού χώρου είναι κατασκευασμένα από υλικά που αντέχουν στη βροχή και τον καύσωνα.

 

  1. 2.           Δεύτε λάβετε φως

Όσο απομακρυνόμαστε από το καλοκαίρι τόσο πιο πολύ μικραίνει η μέρα. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν έχεις κάποια τεχνητή πηγή φωτός, δε θα έχεις και πολλή ώρα μέσα στη μέρα για να βγεις στον κήπο σου. Αν όμως πάρεις φαναράκια, λαμπιόνια ή φωτιστικά κήπου, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για κάτι τέτοιο. Μάλιστα, μπορείς να κάνεις οικονομία και να βοηθήσεις το περιβάλλον, αγοράζοντας φωτιστικά κήπου που λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια. 

 

  1. 3.          Τάξη = Τελειότητα

Όπως είπαμε, είναι σημαντικό να έχεις ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου, που θα σε περιμένει στον κήπο σου όλο τον χρόνο. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν και άλλα έπιπλα βεράντας στα οποία αξίζει να επενδύσεις, αν θέλεις να έχεις όλα τα αντικείμενα του κήπου έξω αλλά χωρίς να επικρατεί ένα χάος. Οι αποθηκευτικοί χώροι για μπαλκόνια και κήπους, όπως ειδικές ντουλάπες και μπαούλα, σου επιτρέπουν να εξοικονομήσεις χώρο μέσα και έξω από το σπίτι ενώ ταυτόχρονα δίνεις έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στον κήπο σου, κάνοντάς τον ισότιμο με τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. 

 

  1. 4.          Όπλο προστασίας

Παρά τις επευφημίες που δέχεται η χώρα μας για την καλοκαιρία που επικρατεί όλο τον χρόνο, υπάρχουν μέρες που οι καύσωνες ή οι βροχές κάνουν τη ζωή δύσκολη. Οι ομπρέλες κήπου όμως είναι το όπλο που έχει κάθε νοικοκύρης, για να επαναστατήσει ενάντια στην κακοκαιρία και να απολαύσει τον κήπο του ό,τι καιρό και αν έχει έξω. Οι ποιοτικές ομπρέλες κήπου είναι ανθεκτικές και αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες, δυνατές βροχές και ισχυρούς ανέμους. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass