Diamond are a girl's best friend: Πώς να διαλέξετε τα κοσμήματα που σας ταιριάζουν

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2022 14:35 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Σεπ 2022 15:08

Τα κοσμήματα είναι ο πιο όμορφος τρόπος να αναδείξουμε ένα look και να το απογειώσουμε.

Όμως, όπως και με τα ρούχα, έτσι και με τα κοσμήματα, δημιουργείται το ερώτημα, ποιά κοσμήματα ταιριάζουν;

Παλαιότερα, υπήρχε ο κανόνας να μην συνδυάζεται ποτέ χρυσό με ασημί, κάτι που όμως έχει πάψει να ισχύει, καθώς το μοντέρνο στυλ βασίζεται στη θεωρία του mix and match.

Παρόλα αυτά δεν ταιριάζουν όλες οι τάσεις της μόδας σε όλους. Είτε αυτό αφορά την ένδυση είτε τα κοσμήματα. Μέσα από τη μόδα πρέπει να αναδεικνύουμε το δικό μας προσωπικό στυλ. Συνεχίστε την ανάγνωση και θα μάθετε ποιά κοσμήματα ταιριάζουν καλύτερα σε εσάς.

Κάντε ένα ξεσκαρτάρισμα

Το πρώτο βήμα για να αποφασίσετε ποια κοσμήματα είναι κομμένα και ραμμένα για εσάς, είναι να κάνετε ένα καλό ξεκαθάρισμα. Αραδιάστε τα όλα παλιά και καινούρια, και αποφασίστε ποιά θέλετε να κρατήσετε.

Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να φρικάρετε. Χαλαρώστε, βάλτε μουσική, χαζέψτε στο Pinterest για ιδέες ή στο κινητό με Φρουτάκια online και αφού το πάρετε απόφαση, ακολουθήστε τον κανόνα της Marie Kondo!

Ρωτήστε τον εαυτό σας ποιά από αυτά τα κοσμήματα σας βγάζουν θετικές αναμνήσεις και ποιά δεν σας θυμίζουν τίποτα. Όσα, δεν βγάζουν κάποια ανάμνηση, μπορείτε να τα πετάξετε ή να τα δώσετε σε κάποια φίλη. Ο τρόπος αυτός θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα γρήγορο και εύκολο ξεκαθάρισμα.

Πες μου τον τόνο σου να σου πώ τι κόσμημα σου ταιριάζει

Ο κανόνας αυτός ισχύει και για το χρώμα των μαλλιών σας, αλλά και για τα χρώματα που πρέπει να επιλέγεται στα ρούχα που αγοράζετε. Σε γενικές γραμμές, το δέρμα μας έχει τον βασικό του τόνο και τους δεύτερους τόνους ή υποτόνους, οι οποίοι μπορεί να είναι ψυχροί, θερμοί ή ουδέτεροι.

Ανάλογα λοιπόν με τους υποτόνους του δέρματός σας, θα πρέπει να διαλέγετε τα ανάλογα κοσμήματα.Aν το δέρμα σας έχει ψυχρούς, ροζ και γαλάζιους υποτόνους τότε σας πηγαίνουν περισσότερο τα ασημί κοσμήματα, ενώ αν έχετε θερμούς, κίτρινους και πορτοκαλί υποτόνους τότε σας πηγαίνουν περισσότερο τα χρυσά κοσμήματα.

Αν πάλι έχετε ουδέτερους υποτόνους, τότε είστε τυχεροί γιατί σας πηγαίνουν όλα! Φυσικά αυτός ο κανόνας δεν είναι απαραίτητα υποχρεωτικός αλλά σας βοηθάει πολύ στο να διαλέξετε ποιά κοσμήματα θα αναδείξουν περισσότερο τα χαρακτηριστικά σας.

Less is more

Πόσες φορές έχουμε δει πολλές διάσημες influencers στο instagram να φοράνε είκοσι μενταγιόν, δαχτυλίδια σε κάθε δάχτυλο και μεγάλα σκουλαρίκια και θέλουμε και μεις να τους μοιάσουμε. Ξεχνάμε όμως ότι οι influencers το κάνουν αυτό για λόγους διαφήμισης.

Στην πραγματικότητα χρειάζεται ελάχιστη λάμψη για να αναδείξετε τόσο - όσο τα χαρακτηριστικά σας. Ένα μίνιμαλ μενταγιόν, μικροί χρυσοί κρίκοι για σκουλαρίκια και μικρά, απλά δαχτυλίδια, είναι ένα σετ κοσμημάτων που μπορείτε να φοράτε από το πρωί μέχρι το βράδυ, στη δουλειά, για κάποιον απογευματινό καφέ ή σε βραδινή έξοδο.

photo diamond 2 small

unsplash

Κλείνοντας

Όπως έλεγε και η Marilyn Monroe, diamonds are a girl's best friend. Ποιά γυναίκα δεν λατρεύει τα κοσμήματα. Όσα και να έχουμε δεν μας είναι ποτέ αρκετά.

Δεν πρέπει όμως να πέφτουμε στην παγίδα του υπερκαταναλωτισμού, αλλά να αγοράζουμε κοσμήματα που θα φορέσουμε και θα τα ευχαριστηθούμε.

Με τους κανόνες που αναφέραμε παραπάνω, θα μάθετε να επιλέγετε με σωστά κριτήρια και να καταλήγετε μόνο με τα κοσμήματα που όντως σας ταιριάζουν απόλυτα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass