Βρείτε τα κατάλληλα αξεσουάρ που θα σας αναδείξουν

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2023 13:13 | Τελευταία ενημέρωση: 26 Ιαν 2023 13:36

Τα χρυσά κοσμήματα είναι απαραίτητα προκειμένου να δείχνει ένα σύνολο ολοκληρωμένο.

Εφόσον επιλεχθούν με προσοχή μπορούν να δώσουν συνοχή στην εμφάνισή σας και να συμπληρώσουν ή απλώς να τονίσουν τη χρωματική παλέτα. Ωστόσο η εσφαλμένη επιλογή τους, μπορεί να καταστρέψει ένα κατά τα άλλα κομψό σύνολο. Μπορούν να κάνουν την ενδυματολογική σας επιλογή να δείχνει χωρίς χάρη και να στερήσει κάθε ίχνος σικ από την εμφάνισή σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να ταιριάξει τα σωστά ανά περίσταση αξεσουάρ, που θα αναδείξουν την εμφάνισή του. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να ταιριάξετε κοσμήματα και ρούχα.

  1. 1)      Όλα ξεκινούν από τη χρωματική παλέτα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να ταιριάξετε τα κοσμήματα σας με τα ρούχα σας είναι χρησιμοποιώντας τους κανόνες της χρωματικής αρμονίας. Χρησιμοποιείστε τον χρωματικό τροχό και κάντε κάθε εμφάνισή σας μοναδική. Έξι είναι οι βασικές τεχνικές συνδυασμού χρωμάτων: Συμπληρωματική, τριαδική, αναλογική, διαιρεμένη συμπληρωματική (που σημαίνει τα αντίθετα στον τροχό χρώματα), τετραδική και τετράγωνη. Εκτός από τους τόνους λάβετε υπόψη και την απόχρωση, αλλά και τους υποτόνους. Αν για παράδειγμα το σύνολό σας είναι σε πιο μουντές αποχρώσεις, τότε τα κοσμήματα σε ζωηρά, ζωντανά χρώματα δεν ταιριάζουν.

  1. 2)      Τονίστε τον λαιμό σας με όμορφα σμαράγδια

Τα βαθυπράσινα σμαράγδια μπορούν να τονίσουν εξαιρετικά τον λαιμό σας, αν όμως και το υπόλοιπο σύνολο βρίσκεται σε αντίστοιχους χρωματικούς τόνους. Προκειμένου να αναδείξετε το στυλ σας επιλέγοντας το κατάλληλο κολιέ, θα πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας στην κατάλληλη μπλούζα ή το φόρεμα, εν πάσει περιπτώση το πάνω μέρος του συνόλου σας. Ιδανικά το ένα θα πρέπει να συμπληρώνει το άλλο. Αν για παράδειγμα, φορέσετε ένα κοντό κολιέ με ένα τοπ με κλειστό γιακά, το αποτέλεσμα θα δείχνει «πνιγμένο» και αυτό μπορεί να χαλάσει το σύνολό σας.

Σαν γενικός κανόνας αυτό που ισχύει, είναι ότι το κολιέ σας θα πρέπει να σταματά λίγα μόλις εκατοστά πάνω από το ντεκολτέ σας. Τα δε μεγαλύτερα κολιέ με μακριές αλυσίδες ταιριάζουν καλύτερα με ντεκολτέ, που δεν είναι περίτεχνα με πολλές λεπτομέρειες. Τέλος έχετε υπόψη ότι όσο περισσότερο φαίνεται η επιδερμίδα σας, τόσο πιο περίτεχνο μπορεί να είναι το κολιέ σας.

  1. 3)      Κάντε τα διαμάντια κεντρικό σημείο στην εμφάνισή σας

Επιλέξτε ένα σημείο –πρωταγωνιστή στην εμφάνισή σας και δώστε έμφαση σε αυτό. Αν για παράδειγμα, θέλετε να παίξει τον ρόλο αυτό μια ιδιαίτερη μπλούζα ή ένα φόρεμα ή ένα παντελόνι, θα πρέπει τα υπόλοιπα να είναι πιο «ήπια», ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι επιτηδευμένο. Αν πάλι επιλέξετε τα διαμάντια να παίξουν αυτόν τον ρόλο, θα πρέπει να δείτε το δυνατό σημείο στην εμφάνισή σας: Αν είναι τα μάτια σας, τονίστε τα με ένα μοναδικό ζευγάρι σκουλαρίκια. Αν πάλι θέλετε να αναδείξετε το ντεκολτέ σας τότε ιδανικά ταιριάζει ένα όμορφο κολιέ. Ως προς τα δαχτυλίδια, είναι αυτονόητο ότι τραβούν την προσοχή στα δάχτυλα. Γι’ αυτό θα πρέπει να έχετε ένα επιμελημένο μανικιούρ, αν στοχεύετε να στρέψετε εκεί την προσοχή.

       4) Λάβετε υπόψη και τον τόνο της επιδερμίδας

Ο τόνος της επιδερμίδας σας μπορεί να μην είναι μέρος της εμφάνισής σας, παίζει καθοριστικό ρόλο όμως ως προς την εύρεση των χρωμάτων, που σας κολακεύουν. Μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ότι υπάρχουν κάποια χρώματα που δε σας ταιριάζουν. Για παράδειγμα το ροζ μπορεί να σας χλωμιάζει και το πορτοκαλί να σας σκληραίνει. Εφαρμόστε και στα κοσμήματα, ότι εφαρμόζετε και στα ρούχα. Ενδεικτικά να θυμάστε:

  • Οι ψυχροί υποτόνοι της επιδερμίδας ταιριάζουν με: Λευκό, χρυσό και ασήμι. Κοσμήματα σε κόκκινο, μωβ και μπλε αναδεικνύουν αυτούς τους τόνους.
  • Ο χρυσός ταιριάζει στους θερμούς τόνους και ξεχωρίζει μέσα από σκούρα μαλλιά. Το κίτρινο, το πορτοκαλί και το πράσινο είναι ιδανικά για θερμούς τόνους.

Τα προαναφερθέντα μπορείτε να έχετε υπόψη, αν αποφασίσετε να φορέσετε ένα ρολόι- κόσμημα, που κοσμείται με πολύτιμους λίθους. Ακόμη κι αν σας φαίνονται πολύ ακριβά, με μια αναζήτηση στα μεταχειρισμένα ρολόγια μπορείτε να βρείτε ρολόγια γνωστών οίκων σε ελαφρώς πιο προσιτή τιμή. Παρόλα αυτά ειδικά για ένα τέτοιου τύπου ρολόι θα πρέπει να έχετε υπόψη, ότι ταιριάζουν σε επίσημες εμφανίσεις και λιγότερο σε μια καθημερινή εμφάνιση στο γραφείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass