Η Δύσκολη Στιγμή του Διαζυγίου - Πως Μπορούμε να το Αντιμετωπίσουμε Όσο πιο Ανώδυνα Γίνεται

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2023 18:06 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Μαρ 2023 21:02

 

Υπάρχουν μερικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου κατά τις οποίες διανύει μερικές δύσκολες καταστάσεις που είναι δύσκολο να διαχειριστεί. Μια από αυτές τις στιγμές, είναι το διαζύγιο. Δηλαδή ο χωρισμός δύο ανθρώπων, που ήταν παντρεμένοι.

Μπορεί με αυτόν τον άνθρωπο να έχετε ζήσει χρόνια μαζί και να περάσατε όμορφες ή και όχι, στιγμές που θα θυμάστε μια ζωή. Όμως, μερικές καταστάσεις στη ζωή μας δεν μένουν στάσιμες με αποτέλεσμα να χωρίσουν οι δρόμοι σας. Αναμφίβολα, το διαζύγιο είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους τους ανθρώπους ειδικά αν υπάρχουν και παιδιά. 

Όμως, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να διανύσετε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας, πιο ανώδυνα. Αν αναζητάτε λύσεις για το πως μπορείτε να βγείτε από όλο αυτό καλύτεροι και πιο δυνατοί, είστε στο σωστό μέρος.

Διαβάστε παρακάτω και βρείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε το διαζύγιό σας, όσο πιο ανώδυνα γίνεται και πως μπορείτε μέσα από αυτό να γίνεται η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

 

  1. Επισκεφθείτε έναν ψυχολόγο

Για αρχή, μια λύση είναι να επισκεφτείτε έναν ψυχολόγο ο οποίος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τη θλίψη που βιώνετε, ειδικά το πρώτο καιρό. Στο κέντρο Αυτογνωσία, μπορείτε να βρείτε ψυχοθεραπευτές που ειδικεύονται σε τέτοια ζητήματα και θα σας κατευθύνουν στο να διαχειριστείτε καλύτερα τα συναισθήματά σας. Άλλωστε, μετά από μια τέτοια δύσκολη περίοδο και με τη σωστή καθοδήγηση, μπορείτε να συνειδητοποιήσετε πολλά τόσο για τον εαυτό σας, όσο και για τις σχέσεις που χτίζεται. Σαφώς, ένας ψυχοθεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει και να σας βρει λύσεις για το πως μπορείτε να μεταφέρετε αυτά τα νέα στο μικρό σας παιδί. 

 

  1. 2.            Βρείτε έναν δικηγόρο για τα διαδικαστικά

Στη συνέχεια, ένα ακόμα βήμα που μπορείτε να ακολουθήσετε αν θέλετε να περάσετε όλη αυτή τη διαδικασία πιο ανώδυνα, είναι να βρείτε ένα δικηγόρο ο οποίος θα σας βοηθήσει με τα διαδικαστικά. Στη δικηγορική εταιρεία, Oikonomakis Law, μπορείτε να βρείτε αξιόπιστους δικηγόρους για τέτοιου είδους ζητήματα που θα σας στηρίξουν νομικά και σε θέμα της κηδεμονίας του παιδιού. Άλλωστε, όταν βιώνετε μια τέτοια κατάσταση, είναι καλό να έχετε έναν άνθρωπο που θα αναλάβει για εσάς εξ ολοκλήρου τα διαδικαστικά και τη γραφειοκρατία.

 

  1. 3.            Βγείτε με τους αγαπημένους σας

Τέλος, όταν ο άνθρωπος βιώνει μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του, όπως είναι το διαζύγιο, τείνει να κλείνεται στον εαυτό του και να μη περνάει χρόνο με άλλα άτομα. Αυτό, δεν είναι απαραίτητα καλό καθώς η απομόνωση μπορεί να οδηγήσει σε υπερανάλυση καταστάσεων, θλίψη και άλλα αρνητικά συναισθήματα που δεν ωφελούν. Η επικοινωνία με φίλους και οικογένεια, είναι το καλύτερο ώστε να ξεχαστείτε, να μιλήσετε για ότι σας προβληματίζει και να βρείτε τις λύσεις που ψάχνετε. Ακόμα και αν δεν σας αρέσει να συζητάτε για ό,τι έχει γίνει, η παρέα και η συντροφικότητα θα σας βοηθήσει να το ξεπεράσετε πιο εύκολα και πιο ανώδυνα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass