Χάστε τα κιλά των εορτών

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2014 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:42

Οι μέρες των εορτών έφεραν φίλους και γνωστούς γύρω από πλούσια και γεμάτα εδέσματα τραπέζια. Για πολλούς που βρίσκονται σε πρόγραμμα διατροφής ήταν μια ευκαιρία να στείλουν το πρόγραμμά τους σε διακοπές. Άλλοι για μερικές μέρες, κάποιοι άλλοι για λίγες ώρες. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι το ίδιο. Ένα μικρό παραπανίσιο βάρος στη ζυγαριά και μια μικρή δυσφορία στο στομάχι. Το μεγαλύτερο κακό όμως είναι ότι για μερικούς, αυτή η μικρή διακοπή, έχει πλήρως αποσυντονίσει την διάθεση ή την ικανότητά τους να οργανώσουν και να ακολουθήσουν κάποιο πρόγραμμα διατροφής. Να μερικοί απλοί και πρακτικοί τρόποι που μπορείτε να εφαρμόσετε για να μπείτε σε σειρά.

 - Το πρώτο και βασικό είναι να θέσετε ξανά μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους. Η πρώτη ψύχραιμη αντίδραση θα ήταν να ορίσουμε σαν πρώτο στόχο να χάσουμε τα κιλά των εορτών, που πολλές φορές δεν είναι τίποτα άλλο από 1-2 κιλά και μετά να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να χάσουμε τα επόμενα 5 κιλά. Το ζήτημα δεν είναι απλά και μόνο η απώλεια κάποιων κιλών.

- Καταγράψτε κάθε μέρα τι τρώτε και κυρίως γιατί το τρώτε και σχεδιάστε το πρόγραμμα του φαγητού της επόμενης εβδομάδας. Αν η περίοδος που πέρασε ήταν γεμάτη από γαστρονομικές εκπλήξεις, καλό είναι οι εβδομάδες που θα ακολουθήσουν να είναι πιο προγραμματισμένες και δεδομένες.

- Μην ξεκινήσετε την μέρα σας χωρίς πρωινό. Ένα καλό πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε να τρέφετε το σώμα σας σωστά.

- Μην φύγετε χωρίς να πάρετε το φαγητό σας για την δουλειά σας. Αν πάτε στο χώρο της εργασίας σας χωρίς το φαγητό από το σπίτι (δύο φρούτα, δύο φρυγανιές, ένα γιαούρτι ή γάλα) τότε είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να παραγγείλετε κάτι από έξω που και θερμίδες θα σας προσθέσει και θα σας βγάλει από την σειρά σας. Ακόμα και αν πρέπει να μείνετε μέχρι αργά και δεν μπορέσετε να φάτε κανονικά το μεσημεριανό σας, μην μείνετε με άδειο στομάχι.

- Αποφεύγετε για 1-2 εβδομάδες το φαγητό εκτός σπιτιού. Αν βγείτε έξω σε εστιατόριο για φαγητό, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε και να φάτε πιο πολύ από ότι πρέπει (και σε ποσότητα και σε λιπαρά).

- Μειώστε ή ακόμα καλύτερα μηδενίστε την κατανάλωση του αλκοόλ.

- Από γλυκά, φάγατε ότι φάγατε, για λίγο καιρό ας μείνετε μακριά τους. Τα γλυκά εκτός από θερμίδες και ζάχαρη ή άλλους απλούς υδατάνθρακες, περιέχουν και σημαντικές ποσότητες λιπών. Προσπαθήστε να τιθασεύσετε την επιθυμία σας για γλυκά τρώγοντας φρέσκα ή και ξερά φρούτα. Δεν έχουν παρά ελάχιστα λιπαρά και η φυτική ίνα τους θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το στομάχι και να διώξετε το ζιζάνιο της πείνας.

- Μειώστε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος και αυξήστε την κατανάλωση ψαριών και πουλερικών.

- Να τρώτε όλο το φαγητό σας. Η τακτική πολλών να παραλείπουν γεύματα στην διάρκεια της ημέρας είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να φάνε μεγάλη ποσότητα φαγητού. Τα πολλά μικρά γεύματα στην διάρκεια της ημέρας, βοηθούν τον οργανισμό να παίρνει τα απαραίτητα για αυτόν θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζεται, με ένα τρόπο ομαλό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass