Συνήθειες που καταστρέφουν τα μαλλιά σας

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2014 11:07 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

Νομίζετε ότι μόνο το πιστολάκι, το ψαλίδι, αλλά και τα καυτά ντους κάνουν κακό στα μαλλιά μας; Είναι καιρός να ανακαλύψουμε και κάποιες καθημερινές μας συνήθειες που αποτελούν «αθόρυβους» εφιάλτες, μιας και αφυδατώνουν την τρίχα κάνοντάς την λιγότερο ανθεκτική και πιο εύθραυστη.

Οι εξαντλητικές δίαιτες
Το χαρακτηριστικό σύμπτωμα όσων πάσχουν από διατροφικές διαταραχές είναι η απώλεια μαλλιών, μιας και ο οργανισμός παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις σιδήρου και βιταμινών, τα οποία είναι αναγκαία για την καλή υγεία του δέρματος, των νυχιών, αλλά και των μαλλιών μας.

Μην ταλαιπωρείτε τα βρεγμένα μαλλιά
Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο επιρρεπή στο να σπάσουν και να πάθουν ζημιά. Καλό θα είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά μετά το ντους και να τα χτενίζετε προσεχτικά όσο είναι ακόμα βρεγμένα.

Τα λαστιχάκια
Το μάζεμα των μαλλιών με σφικτά λαστιχάκια, καθώς και οι κοτσίδες, μπορεί να λύνουν το πρόβλημα του χτενίσματος, σε καθημερινή όμως βάση αποτελούν και μια από τις κύριες αιτίες που τα μαλλιά σας έχουν αδυνατίσει.

Τα «σκληρά» προϊόντα styling
Τα πιο επικίνδυνα από τα προϊόντα styling που κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι εκείνα που υπόσχονται δυνατό κράτημα, κάνοντάς τα μια από τις αιτίες που τα μαλλιά σας είναι αραιά και λεπτά. Καλό θα είναι να αποφεύγετε όσα προϊόντα είναι κολλώδη ή σκληρά στην υφή τους.

Η «ενοχλητική» φαγούρα!
Μπορεί το ξύσιμο του κεφαλιού να σας ανακουφίζει από τη φαγούρα, ωστόσο σε μόνιμη βάση επιβαρύνει την υγεία της τρίχας.

Το σολάριουμ
Σας ενθουσιάζει η ιδέα του μπρούτζινου χρώματος μέσα στο καταχείμωνο; Δυστυχώς όμως τα μαλλιά σας υποφέρουν από την έκθεση στις ακτίνες UV, που ναι μεν σας χαρίζουν σοκολατένιο χρώμα, αλλά από την άλλη καταστρέφουν τη δομή της τρίχας.

Το όχι συχνό λούσιμο
Όπως εξηγούν οι δερματολόγοι, η ξηροδερμία και η υπερβολική πιτυρίδα φράσσει τους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η ανάπτυξή τους. Είναι μύθος ότι με το να λουζόμαστε συχνά προκαλούμε επιδείνωση της τριχόπτωσης. Αντίθετα, βοηθάμε στην απομάκρυνση του σμήγματος που επιδρά αρνητικά στην εκδήλωση της τριχόπτωσης. Η συχνότητα λουσίματος εξαρτάται από την ποιότητα των μαλλιών σας. Τα λιπαρά μαλλιά απαιτούν συχνότερο λούσιμο σε σχέση με τα κανονικά και τα ξηρά. Γι’αυτό, μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το κατάλληλο σαμπουάν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας.

Πηγή: labellissima.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass