Άγιος Βαλεντίνος σε χρώμα πράσινο!

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2014 14:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:27

Άγιος Βαλεντίνος σε χρώμα πράσινο; Γιατί όχι; Φέτος θα μπορούσε να είναι η χρονιά του οικολογικού δώρου, το οποίο ως σύμβολο αγάπης θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την εκδήλωση αγάπης για τον πλανήτη.

Γιατί να προτιμήσουμε πλαστικά ή πλαστικοποιημένα προϊόντα, γιατί οι κάρτες να μην προέρχονται από ανακυκλωμένο χαρτί, γιατί τα τριαντάφυλλα, προτού φθάσουν στα χέρια μας, να έχουν πρώτα επιβαρύνει την ατμόσφαιρα; Ας πάρουμε για παράδειγμα τα λουλούδια. Παλαιότερη ερευνα του Πανεπιστημίου Κράνφιλντ στην Αγγλία έδειξε πως οι Βρετανοί μπορούν να έχουν ήσυχη την οικολογική τους συνείδηση, αν προσφέρουν στον αγαπημένο τους τριαντάφυλλα που καλλιεργήθηκαν στην Κένυα. Κι αυτό γιατί, για την καλλιέργεια των τριαντάφυλλων στην Κένυα και τη μεταφορά τους στη Βρετανία, οι εκπομπές αερίων στην ατμόσφαιρα φθάνουν μόλις στο 17% των αντίστοιχων εκπομπών από ότι αν τα λουλούδια εισάγονται από τη γειτονική Ολλανδία. Πώς είναι δυνατό να συμβαίνει αυτό; Το μυστικό βρίσκεται στα ολλανδικά θερμοκήπια, τα οποία χρησιμοποιούν καύσιμη ύλη για τη θέρμανσή τους, καθώς και την ανάπτυξη των λουλουδιών. Αντίθετα, στην περίπτωση της Κένυας δεν χρειάζονται θερμαινόμενα θερμοκήπια, εξαιτίας της πλούσιας ηλιοφάνειας.

Το «Σ΄ αγαπώ» σε χαρτί

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μια τεράστια κάρτα για να πείτε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε, επισημαίνουν οι οργανώσεις για το περιβάλλον. Άλλωστε γυναίκες που ρωτήθηκαν από την εταιρεία Visa δεν μίλησαν για μεγέθη. Είπαν απλώς πως θα ήθελαν να δουν γραμμένο το «Σ΄ αγαπώ» σε ένα κομμάτι χαρτί (44%) και από τις εναλλακτικές προτάσεις, σε ποσοστό 44% επέλεξαν ένα τρυφερό φιλί, σε ποσοστό 43% μια αγκαλιά λουλούδια και σε ποσοστό 39% ένα δείπνο από τα χεράκια του...καλού τους. Αν λοιπόν θέλετε να είστε στο πνεύμα της οικολογίας μπορείτε να προσφέρετε μια κάρτα από ανακυκλωμένο χαρτί είναι μία πρόταση. Μία δεύτερη είναι να κατασκευάσει ο ενδιαφερό- μενος τη δική του κάρτα με υλικά που έχει στο σπίτι. Έτσι θα εξασκήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

AYTOKINHTODROMOS AIGAIOY
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
ΜΙΚΕΛ
Μείνε μαζί μας
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
CHIPITA
ASKLHPIEIO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1