Εργόμετρο: Ο προσωπικός σας προπονητής!

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 21:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:38

 

Αν και η ποδηλασία είναι ένα άθλημα που δεν έχει εποχή, είναι γεγονός ότι το χειμώνα τα πράγματα δυσκολεύουν. Καιρός λοιπόν για προπόνηση και άσκηση σε εσωτερικό χώρο, με τη βοήθεια ενός στατικού ποδηλάτου ή καλύτερα ενός εργόμετρου, που αναλαμβάνει το ρόλο του προσωπικού προπονητή και βοηθά στην βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια βάση όπου τοποθετούμε το ποδήλατό μας η οποία συνοδεύεται από όργανο μέτρησης και ενδείξεις της ταχύτητα, του χρόνου, της απόστασης, του ρυθμού, των καρδιακών παλμών, της κλίσης του εδάφους και πολλών ακόμη παραμέτρων.

Με ένα εργόμετρο γυμναζόμαστε καλύτερα από ότι με ένα στατικό ποδήλατο και με πληρέστερο έλεγχο των παραμέτρων της προπόνησης, αφού διαθέτουν περισσότερες δυνατότητες αξιολόγησης της φυσικής κατάστασης και ταυτόχρονα ενδείκνυνται και για άτομα με προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπαθείς. Επιπλέον έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή, μέσω του οποίου ο αθλούμενος μπορεί να καθορίσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκγύμνασης, να καταγράψει και να αναλύσει τα δεδομένα που προκύπτουν.

Αν είστε από αυτούς που αποφεύγουν τη στατική προπόνηση, πολύ απλά γιατί τους φαίνεται βαρετή, τότε το εργόμετρο θα σας αλλάξει γνώμη καθώς προσφέρει άφθονες επιλογές σε έτοιμες διαδρομές αλλά και τύπο οδήγησης (ποδηλατοδρόμιο, ποδηλασία σε δρόμο, ή σε βουνό), ενώ συνδεόμενοι στο ίντερνετ μπορείτε να κάνετε πραγματικές κόντρες με άλλους χρήστες ανά τον κόσμο.

Τα στοιχεία και οι ζώνες προπόνησης προσαρμόζονται αυτόματα στα προσωπικά δεδομένα (ηλικία, βάρος, ύψος, κλπ) του χρήστη.

Μία ώρα προπόνηση στο εργόμετρο ισοδυναμεί με περίπου 1,5 ώρα στο δρόμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass