ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟΝ ΙΔΑΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ

Γαμήλιο πάρτι

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 10:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Η επιλογή του κατάλληλου χώρου όπου θα φιλοξενηθεί η δεξίωση του γάμου, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού, στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα. αι αυτό γιατί  το δείπνο που ακολουθεί μετά την τελετή, είναι ουσιαστικά η στιγμή της ανταπόδοσης προς τους καλεσμένους που σας τίμησαν με την παρουσία τους.

Σημαντικό λοιπόν είναι να φροντίσετε ώστε ο χώρος, το φαγητό και η μουσική να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας αλλά και στα οικονομικά σας.

Η επιλογή είναι κάτι που πρέπει να γίνει από νωρίς, σχεδόν με το που θα κλείσετε την ημερομηνία του γάμου, ώστε να εξασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα. Από εκεί και πέρα οι επιλογές που προσφέρονται είναι πάρα πολλές, είτε επιλέξετε ένα κέντρο, κάποιο κτήμα ή ακόμη κάποιον άλλο ιδιαίτερο χώρο τον οποίο μπορείτε να διαμορφώσετε κατάλληλα, όπως τον κήπο του σπιτιού σας.

Σε άλλη περίπτωση και αν το ποσό που μπορείτε να δαπανήσετε είναι περιορισμένο, το νυφικό τραπέζι μπορεί να στηθεί ακόμη και σε κάποιο εστιατόριο, συντροφιά με κοντινούς συγγενείς και καλούς φίλους.

Η ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αν έχετε πολλούς καλεσμένους τότε η επιλογή ενός κέντρου δεξιώσεων αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή, καθώς προσφέρουν all inclusive υπηρεσίες, από το φαγητό, τη διακόσμηση και τη μουσική μέχρι την τακτοποίηση των καλεσμένων στα τραπέζια.  Τα περισσότερα κέντρα συνεργάζονται με διακοσμητές, ανθοπωλεία αλλά και διοργανωτές γάμων που μπορούν να σας βοηθήσουν στην επιλογή σας, ενώ καλύπτουν άριστα και το κομμάτι του φαγητού, ανάλογα με το μενού που θα επιλέξετε να σερβίρετε. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλειστές αίθουσες ή ανοιχτούς χώρους, μεγάλες ή μικρές ανάλογα με τον αριθμό των καλεσμένων σας. Για να οργανώσετε καλύτερα το χρόνο σας δημιουργήστε μια λίστα με τους χώρους δεξίωσης που βρίσκονται στην περιοχή σας, καλύπτουν τις ανάγκες σας (χωρητικότητα, κλπ) και ταιριάζουν στην αισθητική αλλά και την τσέπη σας.

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

Για τους ανοιξιάτικους αλλά και καλοκαιρινούς γάμους, η επιλογή εντός κτήματος στα περίχωρα της πόλης, αποτελεί μια όμορφη εναλλακτική πρόταση. Και εδώ οι λύσεις που είναι πολλές, είτε επιλέξετε να αξιοποιήσετε τις προσφερόμενες υπηρεσίες, είτε θέλετε να συνεργαστείτε με επαγγελματίες της αρεσκείας σας, διακοσμώντας το χώρο σύμφωνα με τις δικές σας μοναδικές ιδέες.

ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ

Αν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν κήπο τότε, η ιδέα να τον αξιοποιήσετε για ένα μοναδικό γαμήλιο πάρτι είναι ότι καλύτερο. Θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο και κόπο από κάποιο οργανωμένο χώρο, σίγουρα όμως θα μείνει αξέχαστο τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε μια εταιρία catering προκειμένου να αναλάβει το φαγητό αλλά και τα τραπεζοκαθίσματα. Θα χρειαστείτε επίσης ηχητική εγκατάσταση για τη μουσική, πρόβλεψη για το φωτισμό και φυσικά ικανό χώρο για χορό.

ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Τα τελευταία χρόνια, τα γαμήλια πάρτι στην παραλία είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα νέα ζευγάρια και για αυτό πολλά beach bar αλλά και εστιατόρια, από τον Αγιόκαμπο μέχρι τον Πλαταμώνα, προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες.  Μια τέτοια επιλογή προσφέρει ελευθερία τόσο σε εσάς όσο και στους καλεσμένους σας και σίγουρα κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

ΓΑΜΟΣ ***** ΑΣΤΕΡΩΝ

Τα ξενοδοχεία αποτελούν μια ιδιαίτερα δημοφιλή πρόταση για τη δεξίωση του γάμου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Στη θάλασσα ή στο βουνό, με φόντο την πισίνα, την ακρογιαλιά ή ένα καταπράσινο δάσος, το σκηνικό του γάμου σας μπορεί να είναι πραγματικά ξεχωριστό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Μάλιστα ένα από τα ατού αυτής της επιλογής είναι ότι συνήθως ως δώρο προσφέρεται στους νεόνυμφους η γαμήλια σουίτα καθώς και άλλες δωρεάν υπηρεσίες ομορφιάς στο spa.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΛΑ ΜΟΝΕΣ ΣΑΣ

Η προετοιμασία του γάμου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Σαφώς και το γενικό πρόσταγμα το έχει η νύφη και ο γαμπρός, για να μην τρέχετε όμως μέχρι την τελευταία στιγμή εξετάστε το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα σύμβουλο- διοργανωτή γάμου, ο οποίος θα φροντίσει για όλες τις λεπτομέρειες, το στήσιμο και το στολισμό ενώ σίγουρα θα σας διευκολύνει με τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Η στιγμή της προσέλευσης των καλεσμένων στο χώρο της δεξίωσης, απαιτεί λεπτούς χειρισμούς καθώς θα πρέπει άμεσα και χωρίς ταλαιπωρία να βρουν το τραπέζι τους. Φροντίστε λοιπόν να αναθέσετε αύτη την εργασία σε κάποιο δικό σας άνθρωπο που τους γνωρίζει και μπορεί όχι μόνο να τους πληροφορήσει για τη θέση τους, αλλά και να τους καλωσορίσει θερμά εκ μέρους των οικογενειών. Μια πολύ καλή λύση, είναι να στήσετε ένα μπουφέ με ηδύποτα , γλυκά και ορεκτικά στην είσοδο του χώρου, ώστε να μετριάσετε τη ροή των καλεσμένων και να μην υπάρχει συνωστισμός κατά την προσέλευση τους. Στο ίδιο σημείο μπορείτε να τοποθετήσετε και το βιβλίο των ευχών. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass