ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Τα χρώματα του γάμου

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Εκθαμβωτικό μπλε, ροδαλό, ροζ χρυσό, κοραλλί, απαλό πορτοκαλί, πράσινο του φιστικιού και της μέντας, μπεζ της άμμου, ανοιχτό γκρι, ασημί, σκούρο μωβ της ορχιδέας και απαλό της λεβάντας, κίτρινο της μιμόζας είναι ορισμένα μόνο από τα χρώματα του γάμου που προτείνει η βιομηχανία της μόδας  για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014. Χρώματα και αποχρώσεις μέσα από το συνδυασμό των οποίων θα στήσετε το δικό σας ονειρεμένο σκηνικό και θα συνθέσετε τη γαμήλια ανθοδέσμη.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ξεκινήστε κοιτάζοντας περιοδικά και σελίδες στο ιντερνέτ. Σκεφτείτε το στυλ σας, το ύψος που θα θέλατε να έχει ο γάμος σας, τα χρώματα και τα λουλούδια που αγαπάτε.  Όταν πλέον θα έχετε κατασταλάξει προς μια κατεύθυνση τότε είναι η ώρα να απευθυνθείτε σε κάποιο ειδικό. Είτε πρόκειται για ανθοπωλείο, είτε για κάποια επιχείρηση διοργάνωσης γαμήλιων τελετών, όπου θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε την ιδέα σας. Είναι σημαντικό πριν τους επισκεφτείτε να έχετε σχηματίσει ήδη μια εικόνα του τι θέλετε καθώς θα είναι ποιο εύκολο για εκείνους να κατανοήσουν το στυλ σας και να κάνουν συγκεκριμένες προτάσεις για αυτό που σας ταιριάζει. Ειδάλλως είναι πολύ πιθανό να "χαθείτε" ανάμεσα στις πραγματικά δεκάδες επιλογές που μπορεί να έχετε.   

Πριν αποφασίσετε για τα χρώματα του στολισμού καλό θα ήταν να έχετε ήδη αποφασίσει σχετικά με το κέντρο που θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση και φυσικά για την εκκλησία. Και αυτό γιατί ο κάθε χώρος είναι διαφορετικός και προϋποθέτει κατάλληλο στολισμό.

Ζητήστε να δείτε προηγούμενες δουλειές και στολισμούς που έχει κάνει ο επαγγελματίας με τον οποίο θα συνεργαστείτε έτσι ώστε να τον ενημερώσετε για το τι σας αρέσει και τι όχι.

Τα χρώματα αλλά και το ύφος που θα δώσετε στο στολισμό είναι αυτά που θα αποτυπώσουν τα συναισθήματα της για την πιο ξεχωριστή ημέρα της ζωής σας.  Ζητήστε λοιπόν από τον επαγγελματία να σας προτείνει τους ιδανικούς συνδυασμούς και την χρωματική παλέτα πάνω στην οποία θα κινηθείτε προκειμένου να ταιριάξετε όχι μόνο τη διακόσμηση αλλά και το ντύσιμο των συγγενών και των κουμπάρων. Σαφώς δεν πρόκειται για παρέλαση, οπότε δεν χρειάζεται να είστε "σεταρισμένοι" μεταξύ σας, αλλά να υποστηρίζετε μια χρωματική αρμονία.  Ένα ακόμη σημείο στο οποίο πρέπει να δώσετε προσοχή είναι το κοντράστ, που θα προσδώσει ενδιαφέρον στη συνολική εικόνα.

Ο γάμος σας μπορεί να στηριχτεί πάνω σε ένα θέμα που θα σας αρέσει και θα μπορείτε να υλοποιήσετε γιατί δεν είναι σίγουρα τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Τα χρώματα, το νυφικό, το κουστούμι, η δεξίωση και όλη η διακόσμηση θα πρέπει να ακολουθήσει το εκάστοτε θέμα.

Η ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Η νυφική ανθοδέσμη πρέπει να ταιριάζει τόσο με το στυλ της νύφης, όσο και με το στολισμό της εκκλησίας ή της δεξίωσης. Τα τριαντάφυλλα και οι κρίνοι αποτελούν πάντα μια σίγουρη και σικ επιλογή, ωστόσο αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα μπορείτε να δημιουργήσετε μοναδικές ανθοσυνθέσεις με τροπικά λουλούδια, ξηρά φυτά όπως σιτάρι, λεβάντες ή ακόμα φρούτα και εσπεριδοειδή όπως λεμόνι και ρόδι. Η τάση θέλει τη νυφική ανθοδέσμη να είναι ανάλαφρη και καθόλου στυλιζαρισμένη, δίνοντας την αίσθηση ενός μπουκέτου που κόπηκε από το αγρό. 

ΕΜΠΝΕΥΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ

Το να αντλήσετε ιδέες από τη φύση, την τοποθεσία και το μέρος όπου θα γίνει ο γάμος, είναι μια πολύ όμορφη επιλογή. Αν πρόκειται για έναν γάμο σε ένα ξωκλήσι στο δάσος, τότε τα χρώματα των δέντρων, των φύλλων και η άγρια βλάστηση μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι του σκηνικού και να δέσουν αρμονικά με τη χρωματική παλέτα που θα επιλέξετε.  Αν πάλι ο γάμος γίνεται σε ένα νησί, δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να είναι διακοσμημένος με κοχύλια και αστερίες, αλλά μπορεί να εμπνευστεί από την κουλτούρα του τόπου. Ενας γάμος στην Κέρκυρα για παράδειγμα μπορεί να ενσωματώσει στοιχεία όπως αμυγδαλωτά, λευκά λινά τραπεζομάντηλα κουμ - κουάτ και μαντολάτα αντί για κουφέτα.

Ένας άλλος τρόπος για να καταλήξετε στο θέμα του γάμου σας, είναι να επιλέξετε ένα σύμβολο, όπως ένα στάχυ, μια καρδιά, ένα κλωνάρι ελιάς, και να κινηθείτε χρωματικά αλλά και διακοσμητικά γύρω από αυτό.  Αντικείμενο έμπνευσης, μπορεί να αποτελέσεις επίσης μια εποχή όπως η αναγέννηση ή το μπαρόκ.

Αν αγαπάτε τον κινηματογράφο ασπρόμαυρες φωτογραφίες και παλιές φωτογραφικές μηχανές, φωτογραφίες από κλασσικές ταινίες όπως και πίνακες σε κορνίζες, μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία των διακοσμητικών συνθέσεων.

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Την ημέρα του γάμου, αλλά και τις προηγούμενες τα σπίτια του νεόνυμφων έχουν τις πόρτες τους ανοιχτές και καλοδέχονται τις επισκέψεις φίλων και συγγενών. Επιβάλλεται λοιπόν να είναι όμορφα και γιορτινά.

Το τούλι είναι ένα οικονομικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού. Μπορείτε με αυτό να στολίσετε τον κήπο και την είσοδο, την τραπεζαρία και τις καρέκλες. Απλώστε τούλι επάνω στο τραπέζι με τα κεράσματα και δέστε όμορφους φιόγκους από τα φωτιστικά.

Η κορδέλα είναι ακόμη ένας καλό υλικό για να προσθέσετε μικρές γιορτινές πινελιές στο εσωτερικό αλλά και το εξωτερικό του σπιτιού. Όμορφοι φιόγκοι, κομμάτια κορδέλας που ανεμίζουν ή ακόμη και μικρές κορδέλες που μπορούν να φορέσουν οι καλεσμένοι στον καρπό τους, είναι ορισμένες από τις επιλογές.

Τα λουλούδια είναι ένας υπέροχος στολισμός για το σπίτι. Στολίστε με αυτά την είσοδο, το σαλόνι και το διάδρομο του σπιτιού και φυσικά το δωμάτιο όπου θα ετοιμάζεται η νύφη. Ιδανικά για τη δημιουργία μιας απόλυτα ρομαντικής ατμόσφαιρας, ανάψτε ρεσό και τοποθετήστε τα στην είσοδο του σπιτιού δημιουργώντας ένα διάδρομο. Στολίστε με αναμμένα κεριά τα κηροπήγια, όπως και μικρές γωνίες του σπιτιού για ένα διακριτικό φωτισμό. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε φαναράκια χάρτινα, ξύλινα ή μεταλλικά.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass