Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διάσημες νύφες, θρυλικά νυφικά

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Εκείνες είναι μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες και αυτά που θα δείτε παρακάτω τα φορέματα που επέλεξαν για τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής τους. Δεν άφησαν όμως εποχή όλες για τον ίδιο λόγο. Κάποιες έλαμψαν για τις εξαιρετικές τους επιλογές και κάποιες για το ακριβώς αντίθετο. Γιατί όσα χρήματα και να έχεις και στους καλύτερους μόδιστρους να πας, η έλλειψη καλού γούστου πάντοτε θα σε κατατρέχει.

Η πρώτη κυρία

Ξεκίνησε ως Jacqueline Lee Bouvier. Με την πάροδο των χρόνων προστέθηκαν το Kennedy και το Ωνάση και μαζί με αυτά προστέθηκε και το απαράμιλλο στιλ. Η Jackie παντρεύτηκε τον John Kennedy φορώντας ένα ιβουάρ νυφικό με την υπογραφή της σχεδιάστριας Ann Lowe. Από τότε έδειξε ότι θα αποτελούσε, έως και σήμερα, αξεπέραστο στυλιστικό πρότυπο.

Η πριγκίπισσα του Χόλιγουντ

Η ομορφιά της αδιαμφισβήτητη, όσο και το γούστο της. Δεν είναι τυχαίο ότι το νυφικό που διάλεξε η Grace Kelly για τον γάμο της με τον πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό, φιγουράρει ακόμη και σήμερα στις απανταχού λίστες με τα πιο όμορφα και θρυλικά νυφικά όλων των εποχών.

Η λαίδη της καρδιάς μας

Χιλιόμετρα από τούλι + χιλιόμετρα ουράς = νυφικό τούρτα. Η λαίδη Νταϊάνα δε θα μπορούσε να πάει κόντρα σε μια εποχή, αυτή των ‘80s δηλαδή, που το ζητούμενο ήταν ο όγκος. Και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε. Το νυφικό που σχεδίασαν για εκείνη οι David και Elizabeth Emanuel διέθετε οκτώ μέτρα ουρά και τεράστιες βάτες.

Η εκκεντρική σταρ και το στυλιστικό ατόπημα

Η εμφάνιση της Gwen Stefani είναι ούτως ή άλλως εκκεντρική. Έτσι και στο γάμο της ήταν επιβεβλημένο να κάνει μια εμφάνιση που θα άφηνε εποχή, γεγονός στο οποίο συνέβαλλε τα μέγιστα ο John Galliano. Η δίχρωμη λευκή – φούξια ντεγκραντέ τουαλέτα, που δημιούργησε ο Galliano, κατέταξε τη Stefani σε μια από τις πιο πολυσυζητημένες νύφες της σόουμπιζ, αλλά όχι και στις πιο καλόγουστες.

Η εξιλέωση

Χρόνια μετά, προφανώς για να εξιλεωθεί, ο κύριος Galliano έντυσε την αγέραστη Kate Moss με ένα από τα πιο όμορφα νυφικά που έχουμε δει ποτέ. Η ίδια η νύφη δήλωσε ότι ένιωθε τόσο άνετα φορώντας το συγκεκριμένο φόρεμα, που ήταν σα να το φορούσε χρόνια.

Bride & the city

Πατώντας στο google Sarah Jessica Parker bride (νύφη), οι μόνες φωτογραφίες που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα είναι αυτές από την πρώτη ταινία Sex & the city. Από το γάμο της με τον ηθοποιό Matthew Broderick, που έγινε το 1997 στη Νέα Υόρκη υπάρχουν μία ή δύο. Και δικαιολογημένα. Το μαύρο – τούρτα νυφικό που επέλεξε στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να χαρακτηριστεί ως στυλιστικό ατόπημα. Στη χειρότερη, ανοσιούργημα. Χρόνια μετά και αφού μπήκε στη ζωή της η σειρά που την έκανε διάσημη αλλά και η ενδυματολόγος Patricia Fields, δήλωσε ότι μετάνιωσε οικτρά για αυτή την επιλογή της και ότι αν ποτέ ανανεώσει τους γαμήλιους όρκους με τον σύζυγό της, θα επιλέξει κλασικό λευκό.

Επαγγελματίας νύφη

Ούτε ένα, ούτε δύο. Οκτώ νυφικά φόρεσε η Elizabeth Taylor και όλα τους άφησαν εποχή. Το πιο θρυλικό από αυτά είναι το κίτρινο σιφόν νυφικό, το οποίο συνδύασε με ένα λουλουδάτο «καπέλο - σκούφο» και φόρεσε στον πέμπτο κατά σειρά γάμο της, αλλά πρώτο με τον Richard Burton. Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι έμειναν παντρεμένοι δέκα χρόνια από το 1964 έως το 1974, χώρισαν για περίπου ενάμιση χρόνο, ξαναπαντρεύτηκαν τον Οκτώβριο του 1975 και χώρισαν τον επόμενο Ιούλιο.