Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση σε γάμο

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2014 18:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:39

 

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Το προσκλητήριο είναι η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι καλεσμένοι για το γάμο σας, γι’ αυτό αξίζει να είναι κάτι ιδιαίτερο που εξαρχής θα τους τραβήξει το ενδιαφέρον! Από την άλλη, η μπομπονιέρα είναι ένα ενθύμιο

Χωρίς να σημαίνει ότι τα κλασικά, λευκά προσκλητήρια με τα καλλιγραφικά γράμματα δεν είναι ωραία, σήμερα οι προτάσεις στα τυπογραφεία που ασχολούνται με την εκτύπωση προσκλητηρίων γάμου είναι τόσες πολλές, που αξίζει να το ψάξετε λίγο περισσότερο για να βρείτε αυτό που πραγματικά σας εκφράζει. Από το εντελώς απλό ως το απόλυτα περίτεχνο ή πρωτότυπο, υπάρχουν χιλιάδες επιλογές και στο διαδίκτυο τις οποίες μπορείτε να αντιγράψετε και να προσαρμόσετε στα μέτρα σας. Επίσης, λανθασμένα επικρατεί η αντίληψη ότι το πρωτότυπο προσκλητήριο είναι απαραίτητα και ακριβό. Μπορείτε ακόμη και με πολύ λίγα χρήματα να φτιάξετε το προσκλητήριο που επιθυμείτε, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας.

Επίσης, στο τυπογραφείο που θα επιλέξετε μπορείτε να τυπώσετε εκτός από τα προσκλητήρια, απαντητικές κάρτες, ευχαριστήριες κάρτες, το μενού, κ.ά. Αν τα παραγγείλετε όλα μαζί θα είστε σίγουροι, αφενός ότι θα ταιριάζουν μεταξύ τους, αφετέρου ότι το σύνολο θα βγει πιο οικονομικό.

Παραγγείλτε τα προσκλητήρια τρεις με τέσσερις μήνες νωρίτερα από την ημερομηνία του γάμου, ώστε να υπάρχει χρόνος για διορθώσεις, αν αυτό είναι απαραίτητο, ενώ έτσι θα γλιτώσετε και από το άγχος της τελευταίας στιγμής. Μια συμβουλή, που θα σας δώσουν και οι ειδικοί αλλά και φίλοι που έχουν ήδη παντρευτεί, είναι να παραγγείλετε περισσότερα από όσα υπολογίζετε για παν ενδεχόμενο. Ο κατάλληλος χρόνος για να αποστείλετε τα προσκλητήρια είναι τέσσερεις με έξι εβδομάδες πριν το γάμο, και για να μπορούν οι καλεσμένοι – ειδικά εκείνοι που έρχονται από μακριά – να κανονίσουν το πρόγραμμα τους, αλλά και για να σας απαντήσουν έγκαιρα όσοι πρόκειται να έρθουν ή όχι, ώστε να οριστικοποιήσετε, με τη σειρά σας, τη λίστα των καλεσμένων της δεξίωσης.