ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΦΗ

Η ωραία της ημέρας

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2014 15:35 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:41

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Την ημέρα του γάμου η νύφη, πρωτίστως, συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα. Γι’ αυτό και η εμφάνισή της πρέπει να είναι τέλεια. Μαλλιά, μακιγιάζ και νύχια πρέπει να είναι άψογα για να είναι και η ίδια η νύφη εντυπωσιακή και πιο όμορφη από ποτέ. Για να το πετύχετε, δύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας. Ότι θα πρέπει να κάνετε αρκετές πρόβες και ότι το ιδανικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται όταν ακολουθείτε το στυλ που σας ταιριάζει.

Μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι σίγουρα το πιο σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης της νύφης. Όλοι έχουμε δει δεκάδες περιπτώσεις γυναικών να μεταμορφώνονται πραγματικά λόγω του μακιγιάζ, αλλά όχι πάντα προς το καλύτερο. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέξετε – από κοινό με τον make up artist – το ύφος εκεί που θα δένει με το νυφικό, τα μαλλιά και το όλο σας λουκ αλλά και παράλληλα θα αναδεικνύει τα όμορφα στοιχεία του προσώπου σας και θα κρύβει, τυχόν, ατέλειες. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο και πολύ σταθερό, όσο κι αν ιδρώσετε από το χορό και τη ζέστη, κυρίως γιατί θα μείνει αποτυπωμένο σε όλες τις φωτογραφίες.

Το κλειδί είναι να κάνετε πολλές πρόβες για να επιλέξετε τα χρώματα και το ύφος που σας ταιριάζει, ενώ καλό είναι να βγάζετε και φωτογραφίες για να μπορείτε να συγκρίνετε τα διαφορετικά μακιγιάζ και να καταλήξετε σε αυτό που πραγματικά σας δείχνει πιο όμορφη. Αυτό που πρέπει, επίσης, να προσέξετε είναι η ποσότητα. Συνήθως, οι artists είναι προτείνουν πιο βαριά και έντονα μακιγιάζ, για να φαίνεται ικανοποιητικό το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες. Προσέξτε όμως μην το παρακάνετε. Το καλύτερο είναι να επιλέξετε την εκδοχή που θα σας κάνει να νιώθετε πραγματικά όμορφη και φρέσκια και όχι να μοιάζετε με κάποια άλλη. Tip: Ειδικά αν ο γάμος είναι καλοκαιρινός, προτιμήστε αδιάβροχο μακιγιάζ, καθότι είναι πολύ πιθανό να καταλήξετε στην πισίνα ή τη θάλασσα ή ακόμη και να ιδρώσετε πάρα πολύ. Για αυτούς και πολλούς άλλους λόγους, καλό είναι να έχετε μαζί σας σε κάποιο τσαντάκι, μια πούδρα, μάσκαρα, κραγιόν και μερικές μπατονέτες σε περίπτωση που χρειαστεί να ανανεώσετε το μακιγιάζ ή να διορθώσετε κάποια ατέλεια.

Χτένισμα

Όπως και με το μακιγιάζ, έτσι και με το χτένισμα, θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές πρόβες για να επιλέξετε το ιδανικό. Και πάλι το κλειδί είναι να κάνετε ένα χτένισμα που θα σας βολεύει και δε θα σας ταλαιπωρεί κατά τη διάρκεια της βραδιάς και μάλιστα, ένα χτένισμα που θα κρατήσει για πολλές, πολλές ώρες. Πολλές γυναίκες προτιμούν να μαζεύουν τα μαλλιά τους, ώστε να φαίνεται καλύτερα τόσο το πρόσωπό τους, όσο και το νυφικό ενώ με αυτό τον τρόπο διατηρείται το χτένισμα για περισσότερη ώρα. Όταν διαλέγετε το νυφικό χτένισμα σας, να έχετε υπόψη σας αν θα φορέσετε πέπλο, τιάρα, ή οτιδήποτε άλλο στο κεφάλι σας. Αν έχετε σκοπό να φορέσετε πέπλο ή λουλούδια, είναι προτιμότερο να αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω, ενώ αν θέλετε να φορέσετε τιάρα ή στέκα είναι προτιμότερο να πιάσετε τα μαλλιά σας πάνω. Τα τελευταία χρόνια οι hair stylists προτείνουν πιο λιτές γραμμές, σε αντίθεση με τα ογκώδη, γεμάτα τρέσες, μπούκλες και κρυσταλλάκια χτενίσματα . Λεία, ίσια μαλλιά, κοτσιδάκια που δημιουργούν girly look, ατημέλητες κοτσίδες για πιο boho εμφανίσεις, αλλά και πολλές κουάφ και στέκες με κεντητές λεπτομέρειες, διαφανείς πέτρες και πούπουλα για τις πιο ρομαντικές είναι οι τάσεις που επικρατούν για το 2014.

Νύχια

Οι nail artists έχουν ανάγει το επάγγελμά τους σε τέχνη. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στα καταστήματα της περιοχής, αλλά και στο ίντερνετ θα διαπιστώσετε ότι οι επιλογές είναι αστείρευτες και οι δυνατότητες για έμπνευση και δημιουργία άπειρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρείτε το στυλ που σας εκφράζει περισσότερο. Αν ανήκετε σε εκείνες που θέλουν να κάνουν πραγματική εντύπωση με το μανικιούρ τους, προτιμήστε χτιστά λουλουδάκια και πέρλες, που μπορούν να κολληθούν στο νύχι. Αν είστε πιο κλασικές, επιλέξτε την ασφαλή επιλογή του γαλλικού, ενώ αν θέλετε μια πιο funky εκδοχή, ένα φυσικό χρώμα με λίγο glitter στις άκρες των νυχιών θα είναι το ιδανικό. Όσο για τις πολύ τολμηρές μπορούν να διαλέξουν ένα έντονο κόκκινο ή ακόμη και μαύρο. Πάντως, ότι και να επιλέξετε ως χρωματική τάση, σε ότι αφορά το σχήμα η νέα επικρατούσα μόδα είναι τα πολύ μακριά, οβάλ νύχια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass