ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΛΙΣΤΕΣ ΓΑΜΟΥ

Νέο ζευγάρι, νέο σπιτικό

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2014 10:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:43

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Η λίστα γάμου, όπως καθιερώθηκε και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την ιδανική λύση για τον εξοπλισμό του σπιτιού σας, διευκολύνοντας τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους. Για αυτό άλλωστε την επιλέγουν όλο και περισσότερα ζευγάρια, προκειμένου να εξασφαλίσουν αντικείμενα και οικοσκευές που πραγματικά χρειάζονται για το ξεκίνημα της ζωής τους.  Σχεδόν όλα τα καταστήματα με αντικείμενα για το σπίτι, από ηλεκτρικές συσκευές μέχρι παπλώματα, διακοσμητικά, κουρτίνες και χαλιά, προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας μιας λίστας γάμου, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Εφόσον επιλέξετε τα καταστήματα με τα οποία θα συνεργαστείτε, τότε θα φροντίσετε να τα κοινοποιήσετε στους καλεσμένους σας, διάμεσο των προσκλητηρίων.  Αναγράψτε λοιπόν σε αυτά, την επωνυμία των καταστημάτων και τη διεύθυνση τους.

Σε συνεννόηση με το κατάστημα μπορείτε να δημιουργήσετε μια ανοιχτή ή μια κλειστή λίστα γάμου. Στην πρώτη περίπτωση οι καλεσμένοι σας θα μπορούν να διαλέξουν τα δώρα τους ελεύθερα, ανάλογα με το ποσό που θέλουν να διαθέσουν, ενώ οι υπεύθυνοι θα φροντίσουν να τους ενημερώσουν σε περίπτωση που το έχει διαλέξει ήδη κάποιος άλλος, ώστε να στραφούν σε κάτι διαφορετικό.  Στην περίπτωση της ανοιχτής λίστας γάμου, αν κάτι δεν σας αρέσει μπορείτε σε δεύτερο χρόνο να προχωρήσετε σε αλλαγές.

Ο άλλος τρόπος είναι η κλειστή λίστα γάμου, που σημαίνει ότι διαλέγετε από πριν τα αντικείμενα που αρμόζουν στην αισθητική και στις ανάγκες του νέου σας σπιτικού και οι καλεσμένοι σας θα φροντίσουν να επιλέξουν κάποιο από αυτά, χωρίς ωστόσο να είναι δεσμευτικό.

Η λίστα γάμου, εκτός από το να σας βοηθήσει να στήσετε το σπιτικό σας, σίγουρα θα συμβάλει και στην εξοικονόμηση χρόνου, καθώς δεν θα χρειαστεί να κάνετε αλλαγές δώρων μετά το γάμο.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Πριν τυπώσετε στα προσκλητήρια το κατάστημα ή τα καταστήματα από όπου θα θέλατε να λάβετε τα δώρα σας, καλό θα ήταν να κάνετε μια ουσιαστική προετοιμασία.

Καταρχήν δημιουργήστε μια λίστα με τα πράγματα που πραγματικά σας χρειάζονται, όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρικά είδη και στη συνέχεια προχωρήστε στα δευτερεύοντα. Προτιμήστε πράγματα που αντέχουν στο χρόνο και θα καλύψουν τις ανάγκες του νέου σας νοικοκυριού σήμερα αλλά και αύριο, όταν η οικογένεια μεγαλώσει. Για παράδειγμα ένα πλυντήριο 5 κιλών μπορεί να είναι ικανοποιητικό για ένα ζευγάρι, όταν όμως γίνετε οικογένεια θα χρειαστείτε σίγουρα ένα μεγαλύτερης χωρητικότητας. Λίστα γάμου μπορείτε να δημιουργήσετε επίσης και για την επίπλωση, έτσι ώστε συγκεντρώνοντας τα επιμέρους ποσά που θα διαθέσουν οι καλεσμένοι σας,  να μπορέσετε να τα διαθέσετε για να πάρετε ένα καλό σαλόνι ή την απαραίτητη κρεβατοκάμαρα.

Στη συνέχεια επισκεφτείτε τα καταστήματα, ώστε να δείτε τα προϊόντα, να ενημερωθείτε για τις τιμές, τον τρόπο παράδοσης και τη διαδικασία αλλαγών που εφαρμόζει η κάθε επιχείρηση.  Πολλά καταστήματα προσφέρουν δώρα στους νεόνυμφους μετά το κλείσιμο της λίστας όπως διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο ή ακόμα και ένα γαμήλιο ταξίδι. Φροντίστε να ενημερωθείτε.

Φροντίστε να καταγράψετε τα δώρα που λάβατε και τον αποστολέα τους, για να τους ευχαριστήσετε αργότερα.

Κάποιοι μπορεί να σας φέρουν το δώρο στην εκκλησία. Ορίστε κάποιον δικό σας που θα αναλάβει να πάρει τα δώρα και να τα μεταφέρει στο σπίτι σας.

Ξεκινήστε την αναζήτησή σας όσο γίνεται πιο νωρίς, ώστε να έχετε χρόνο να επισκεφθείτε όσα περισσότερα καταστήματα μπορείτε μέχρι να βρείτε το ιδανικό.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ

Αν είστε από τους τυχερούς που διαθέτουν το δικό τους σπίτι, τότε το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να το εξοπλίσετε, ενδεχομένως και με τη βοήθεια κάποιου διακοσμητή.

Σήμερα που η αγορά κατοικίας είναι περιορισμένη, πολλά ζευγάρια καταφεύγουν και στη λύση της ανακαίνισης. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε τη βοήθεια εξειδικευμένων επαγγελματιών, οι οποίοι θα φροντίσουν συνολικά για την ανακαίνιση του σπιτιού σας, από τα υδραυλικά, τη θέρμανση και τα ηλεκτρολογικά, μέχρι τη διαρρύθμιση προσαρμόζοντας το στα νέα δεδομένα της οικογένειας σας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass