Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

Το γαμπριάτικο κοστούμι

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2014 14:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:43

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Η αλήθεια είναι ότι τα βλέμματα των περισσότερων, την ημέρα του γάμου, είναι στραμμένα στη νύφη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείξετε και τη δέουσα σημασία στο γαμπρό. Η επιλογή του γαμπριάτικου κοστουμιού, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία, μιας και οι άνδρες – ας το παραδεχτούμε – είναι πιο εύκολοι στις επιλογές τους, ειδικά αν είναι κατασταλαγμένοι ως προς το στυλ που θα επιλέξουν.

Σε ότι αφορά το γαμπριάτικο κοστούμι τα δεδομένα είναι απλά. Πρέπει να ταιριάζει στο στυλ του νυφικού και τους ύφους του γάμου και ο γαμπρός να νιώθει άνετα σε αυτό. Μια καλή περίοδος για να ξεκινήσετε την αναζήτηση κοστουμιού, είναι τρεις μήνες πριν από γάμο, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο, σε περίπτωση που χρειαστούν κάποιες μεταποιήσεις, κλπ. Αυτό εξαρτάται βέβαια και από την ημερομηνία του γάμου. Για παράδειγμα, αν παντρεύεστε τέλος Αυγούστου πρέπει να συνυπολογίσετε ότι λόγω τέλος σεζόν και εκπτώσεων, αν πάτε τελευταία στιγμή μπορεί να μη βρείτε αυτό που θέλετε.

Μια πρώτη επαφή με τα στυλ των υφασμάτων και τις τάσεις που κυκλοφορούν μπορείτε να πάρετε από το διαδίκτυο, όπου θα βρείτε πληθώρα σχεδίων και αποχρώσεων, ενώ μπορείτε να πάρετε και ιδέες για μια διαφορετική, εμφάνιση πέρα από τα τετριμμένα. Αυτό θα σας δώσει την ιδέα. Από εκεί και πέρα, ίσως χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά κοστούμια γιατί αυτό που έχετε στο μυαλό σας, με αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει μπορεί να διαφέρουν.

Επιλέξτε ανάλογα με το σωματότυπο

Αν είστε ψηλός και γεροδεμένος προτιμήστε ένα κοστούμι που θα σας προσφέρει ελευθερία κινήσεων. Το σακάκι που θα σας κολακεύει είναι αυτό που διαθέτει στενό γιακά και να είναι αρκετά άνετο στις κινήσεις που θα κάνετε. Το ίδιο και το παντελόνι πρέπει και αυτό να μην είναι εφαρμοστό στους μηρούς αλλά αεράτο.

Αν είστε ψήλος και αδύνατος επιλέξτε με ιδιαίτερη προσοχή να μην σακουλιάζει κατά την εφαρμογή.

Αν είστε κοντός και γεμάτος προτιμήστε το παντελόνι να μην έχει πιέτες και να μην είναι φαρδύ και το σακάκι να είναι φαρδύ, να έχει βάτες και στενό γιακά και να κουμπώνει χαμηλά. Καλό θα είναι να αποφύγετε τις ρίγες.

Αν είστε κοντός και αδύνατος προτιμήστε σακάκι που να κουμπώνει χαμηλά με μεγάλα πέτα ή κάποιο σακάκι με κάθετες λεπτές ρίγες. Προτιμήστε το παντελόνι να μην έχει πιέτες και έχει στενή γραμμή.