Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαλέγοντας τα σωστά γαμήλια αξεσουάρ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 10:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:44

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Έχετε επιλέξει νυφικό και κοστούμι, κλείσατε την εκκλησία και το χώρο της δεξίωσης, κάνατε τη λίστα των καλεσμένων και έχουν μείνει οι λεπτομέρειες. Οι οποίες όμως είναι που κάνουν τη διαφορά. Το προσκλητήριο που θα επιλέξετε και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, μια κουάφ ή ένα κόσμημα που θα δώσει διαφορετική αισθητική στην εμφάνισή σας, βέρες ιδιαίτερες που θα σας θυμίζουν για πάντα την πιο μοναδική στιγμή της ζωής σας είναι οι πινελιές που θα κάνουν έναν γάμο πραγματικά ξεχωριστό.

Στέφανα

Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, τόσο σε στιλ, όσο και σε υλικά. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χρυσά ή ασημένια, σε χειροποίητα, με λουλουδάκια ή εντελώς απλά, με πέτρες ή πολύτιμους λίθους. Στα καταστήματα της πόλης θα βρείτε περισσότερα σχέδια, από όσα μπορείτε να φανταστείτε, αρκεί να έχετε χρόνο και αρκετή όρεξη να τα ψάξετε. Πολλά μαγαζιά, μάλιστα, ανάλογα με τις επιθυμίες σας μπορούν να φτιάξουν και χειροποίητα στέφανα, όπως ακριβώς τα φαντάζεστε. Μην τα θεωρείτε δευτερεύοντα γιατί εκτός από σύμβολα της ένωσης σας με το ταίρι σας, αποτελούν και ένα ιδιαίτερο ενθύμιο της σημαντικής αυτής ημέρας.

Κοσμήματα

Το πρώτο από μια σειρά κοσμημάτων, που σχετίζονται με τον γάμο, είναι οι βέρες. Και εδώ, οι επιλογές είναι πολλές. Λεπτές, χοντρές, με στρογγυλό κόψιμο ή πιο τετράγωνο, σκαλιστές, από λευκό ή κίτρινο χρυσό, ικανοποιούν όλα τα γούστα και φυσικά όλα τα βαλάντια. Μάλιστα, μια νέα μόδα που κυριαρχεί τελευταία είναι αυτή που θέλει ένα μικρό διαμαντάκι να τοποθετείται στο κέντρο της γυναικείας βέρας, μετατρέποντάς της έτσι σε ένα υπέροχο κόσμημα.

Εκτός από τις βέρες, μια νύφη πρέπει να επιλέξει και τα κοσμήματα που θα φορέσει η ίδια. Πολλές νύφες προτιμούν τα σετ, σκουλαρίκια, περιδέραιο, βραχιόλι, δίνοντας έτσι περισσότερη λάμψη στην εμφάνισή τους. Γεγονός είναι ότι τα σετ, μπορεί να είναι ωραία αλλά δεν ταιριάζουν σε όλα τα είδη νυφικών. Για παράδειγμα, τα στράπλες νυφικά που αφήνουν όλο το λαιμό ακάλυπτο σας δίνουν τη δυνατότητα να φορέστε ένα εντυπωσιακό κολιέ και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ιδίως αν έχετε τα μαλλιά σας πιασμένα επάνω. Αν το ντεκολτέ του νυφικού είναι σε σχήμα V μπορείτε να φορέσετε ένα κολιέ επίσης σε σχήμα V ή Y που θα έχει στην άκρη του κάποια πέτρα σε σχήμα δάκρυ. Αν πάλι το νυφικό σας είναι αρκετά κλειστό, τότε καλύτερα να μη φορέσετε τίποτα στο λαιμό αλλά να βάλετε μια εντυπωσιακή κουάφ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Επίσης, αν βάλετε γάντια αποφύγετε τα βραχιόλια, ενώ αν έχετε γυμνό χέρι μπορείτε να βάλετε κάποιο βραχιόλι είτε ψηλά στο μπράτσο ή στον καρπό. Τέλος, αν σας αρέσουν πολύ τα δαχτυλίδια, φορέστε κάτι που να ταιριάζει στο ύφος του νυφικού, προσοχή όμως όχι στο δεξί χέρι γιατί εκεί θα μπει η βέρα.

Για τους άντρες, που πάντα έρχονται σε δεύτερη μοίρα – σε ότι αφορά την προετοιμασία του γάμου, οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Το ρολόι είναι το μοναδικό κόσμημα που μπορούν να φορέσουν, ενώ τα τελευταία χρόνια οι σχεδιαστές για να κάνουν την εμφάνιση του γαμπρού λίγο πιο εντυπωσιακή προτείνουν ευφάνταστα και πρωτότυπα μανικετόκουμπα. Και μπορεί τα μανικετόκουμπα να μην είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος, μπορούν όμως να δώσουν μια όμορφη πινελιά στο όλο σύνολο, ενώ μπορούν να φορεθούν και σε άλλες περιστάσεις.

Αξεσουάρ …επικεφαλής

Κάποτε οι κουάφ συνδυάζονταν με πιο εξεζητημένες εμφανίσεις. Σήμερα είναι το απόλυτο trend για τις νύφες. Τα στιλ ποικίλουν και ταιριάζουν με όλα τα νυφικά. Από τα πολύ εντυπωσιακά μέχρι τα πιο μίνιμαλ και από τα πιο ρομαντικά ως τα πιο προχωρημένα. Ένα αξεσουάρ στο κεφάλι σίγουρα θα κάνει το αποτέλεσμα ακόμη πιο ιδιαίτερο, αρκεί να προσέξετε την υπερβολή. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βάλετε μακρύ πέπλο καλό θα ήταν να μην το συνδυάσετε με μια εντυπωσιακή κουάφ. Μπορείτε, όμως, να βάλετε στην εκκλησία ένα πέπλο, το οποίο στη δεξίωση θα αντικαταστήσετε με ένα όμορφο χτενάκι ή στέκα.