ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΑΦΤΙΣΗΣ

Και το όνομα αυτού....

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 10:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:44

Κείμενο: Χαρίκλεια Βλαχάκη

Η βάπτιση αποτελεί μια σημαντική στιγμή στη ζωή της οικογένειας, σηματοδοτώντας την εισαγωγή του βρέφους στο σώμα της εκκλησίας.  Επιβάλλεται λοιπόν να προετοιμαστείτε κατάλληλα. Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι η επιλογή του ονόματος και στη συνέχεια η επιλογή του νονού και της νονάς όπως και της εκκλησίας που θα τελεστεί το μυστήριο.   Υπάρχουν όμως και κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες για τις οποίες θα πρέπει να φροντίσετε, όπως τα προσκλητήρια, οι μπομπονιέρες και ενδεχομένως ένας μικρός καλαίσθητος στολισμός.  Από την πλευρά του ο ανάδοχος είναι εκείνος που θα φροντίσει για ότι αφορά στο τελετουργικό, όπως το σταυρό, τη λαμπάδα, τα μαρτυρικά, τα λαδόπανα, τα ρουχαλάκια και τα παπουτσάκια του μωρού, είτε μόνος του είτε σε συνεννόηση μαζί σας και αυτό ίσως θα πρέπει να το ξεκαθαρίσετε από πριν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Μένει τώρα σε εσάς να αποφασίσετε για τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες που αποτελούν και το πιο διασκεδαστικό κομμάτι.  Επίσης θα πρέπει να προπονήσετε και για το φωτογράφο αλλά και για το δώρου του νονού που αποτελεί μια συμβολική πράξη ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης.

Ο στολισμός της βάφτισης μπορεί να έχει κάποιο θέμα βγαλμένο από τα παραμύθια πάνω στο ύφος του οποίου θα βασιστεί και ο σχεδιασμός της μπομπονιέρας.  Ο μπουφές με τα γλυκά στήνεται συνήθως έξω από την εκκλησία και στολίζεται με πολύχρωμα μακαρόν, καραμέλες γλειφιτζούρια και μπισκότα. Ιδιαίτερα της μόδας είναι και τα ντόνατς με χρωματιστό γλάσο, τα οποία ξετρελαίνουν τα παιδιά.  Τα μικρά βαζάκια με γλυκά του κουταλιού μπορούν επίσης να γίνουν ένα όμορφο κέρασμα αλλά και μπομπονιέρα, ενώ πολύ χρηστικά είναι και τα γλυκά που σερβίρονται σε μπολάκι και μπορούν εύκολα να καταναλωθούν στα όρθια. Χυμοί, αναψυκτικά ή ακόμη καλύτερα φρέσκια λεμονάδα και βυσσινάδα είναι ότι καλύτερο για να ξεδιψάσουν οι καλεσμένοι σας.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολές και περιοριστείτε σε κάτι καλαίσθητο. Αυτή είναι άλλωστε και η κατεύθυνση την οποία προωθεί τα τελευταία χρόνια η εκκλησία, δίνοντας έμφαση στο ίδιο το μυστήριο.   

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass