Αστυνομικίνα της Τροχαίας έγινε... αστυνομικός!

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2014 23:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:45

Η πρώτη περίπτωση αλλαγής φύλου εν ενεργεία αστυνομικού, στην Ελλάδα, είναι γεγονός. Πρόκειται για μία γυναίκα ηλικίας κατά πληροφορίες περίπου 30 ετών, η οποία υπηρετούσε στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Μετά την επέμβαση αλλαγής φύλου, στην οποία υπεβλήθη (πιθανότατα στη Γερμανία) η αστυνομικός άλλαξε με δικαστική απόφαση και το όνομά της. Η επιλογή της αστυνομικού έχει προκαλέσει αμηχανία στην ΕΛΑΣ.

Η αστυνομικός βρίσκεται τώρα σε αναρρωτική άδεια, μετά την ολοκλήρωση της οποίας αναμένεται να περάσει από υγειονομική επιτροπή, η οποία θα εξετάσει και γνωματεύσει αν μπορεί να ανταποκριθεί ψυχοσωματικά στο αστυνομικό έργο.

Όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, η αστυνομικός που άλλαξε φύλο προσκόμισε ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες ιδιωτών ιατρών που βεβαιώνουν ότι μπορεί να φέρει όπλο και να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της.

Ωστόσο, θα πρέπει να εξεταστεί και από δημόσιο νοσοκομείο ώστε να διαπιστωθεί εάν θα συνεχίσει να εργάζεται κανονικά, εάν θα κριθεί Ι5 και άρα θα πρέπει να αποχωρήσει από την υπηρεσία ή εάν θα κριθεί Ι4, όπερ θα χαρακτηριστεί άποπλος και θα παραμείνει εν ενεργεία, όμως στα γραφεία της ΕΛΑΣ.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MENOYME SPITI

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1