Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρένα :οι γυναίκες δεν πρέπει να φοβούνται

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 21:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:57

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στο οποίο καμία σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια. Είναι απαραίτητο η πολιτεία να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του φαινομένου και κυρίως να δημιουργεί δομές που θα προσφέρουν πλήρη συμβουλευτική υποστήριξη, τόσο από νομικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς, στα θύματα βίας και κακοποίησης.

Είτε πρόκειται για βία που ασκείται στο οικογενειακό περιβάλλον είτε στο εργασιακό, οι Λαρισαίες, εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στο Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας που λειτουργεί υπό τη διοίκηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Δύο Φύλων.

Το Κέντρο επισκέφθηκε η υποψήφια Δήμαρχος  και επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Αρχή»  Ρένα Καραλαριώτου η οποία, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το ανθρώπινο δυναμικό και να πληροφορηθεί για τη δράση και προσφορά του στις Λαρισαίες. Η κ. Καραλαριώτου επεσήμανε, μεταξύ άλλων συνομιλώντας με το προσωπικό του κέντρου ότι δεν είναι δυνατόν η κοινωνία μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης να επιτρέπει να διαιωνίζονται φαινόμενα βίας και μάλιστα κατά ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων όπως είναι οι γυναίκες.

 Οι Λαρισαίες, σημείωσε η υποψήφια δήμαρχος, όπως κάθε Ελληνίδα, όπως κάθε γυναίκα στον κόσμο, έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στη βία. Ως πολιτεία, έχουμε την υποχρέωση να παρέχουμε τις δομές που χρειάζονται για την καταγγελία και την εξάλειψη του φαινομένου, αλλά και για να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στις γυναίκες που υπόκεινται σε βία. Μάλιστα, κάθε Δήμος θα πρέπει να φροντίσει ώστε να κάνει δική του υπόθεση τη συνέχιση της λειτουργίας αυτών των δομών και της παροχής υποστήριξης στα θύματα βίας, ακόμη και μετά την λήξη των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κάτω από τα οποία λειτουργούν σήμερα.»

Καταλήγοντας δε επεσήμανε «σήμερα καμία γυναίκα δεν πρέπει γίνεται θύμα βίας. Επιπλέον, όταν αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα συμβαίνουν καμία γυναίκα δεν πρέπει να φοβάται να τα καταγγείλει. Οι δομές για πλήρη υποστήριξη είναι εδώ και εμείς, ως νέα Δημοτική Αρχή θα τις ενισχύσουμε με κάθε τρόπο.» 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η κ. Καραλαριώτου, είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των γυναικών που απευθύνονται στο Κέντρο για βοήθεια και συμβουλευτική, ενώ η δικτύωση και η συνεργασίας με τους φορείς της πόλης για την γνωστοποίηση της δράσης του Κέντρου φέρνει ήδη σημαντικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο πρέπει να ενισχυθούν.