Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:14

 

Πλησιάζουν τα ένατα βραβεία Madame Figaro «Γυναίκες της Χρονιάς». Η μεγάλη βραδιά θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, με οικοδέσποινα τη Νάντια Μπουλέ. Η ΒΡΑΔΙΑ θα έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα με όλα τα έσοδα να δίδονται σε ίδρυμα της επιλογής της νικήτριας στην κατηγορία «ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά»

Με κύριο σύνθημα «Μια γυναίκα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο!», η Madame Figaro βραβεύει και φέτος όλες τις Κύπριες γυναίκες που διακρίθηκαν και διέπρεψαν μέσα στο 2013, όλες αυτές που προσέφεραν και αξίζουν την αγάπη και τη στήριξή μας. Η ένατη τελετή βράβευσης, που παρουσιάζει η Shiseido, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στις 8 το βράδυ και προμηνύεται γεμάτη εκπλήξεις, συναίσθημα και συγκίνηση.

Οι συντελεστές

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, ενώ οικοδέσποινα της βραδιάς θα είναι η Ελληνίδα παρουσιάστρια Νάντια Μπουλέ. Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά οι Νατάσα Θεοδωρίδου, Στέλιος Ρόκκος, Ευρυδίκη και Δέσποινα Ολυμπίου. Όπως κάθε χρόνο, η βραδιά θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα δοθούν εκείνη τη βραδιά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που θα επιλέξει η Γυναίκα της χρονιάς, η οποία θα βραβευθεί στην κατηγορία «ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά».

Λίγα λόγια για τον θεσμό

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Madame Figaro, το πρώτο γυναικείο περιοδικό της Κύπρου, με τη βοήθεια ειδικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, κατέληξε στις τελικές πέντε υποψήφιες σε 9 διαφορετικές κατηγορίες: Ερμηνεύτριες, ηθοποιοί, fashion designers, δημοσιογράφοι, αθλήτριες, δημιουργοί/εικαστικοί, επιστήμονες/ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες/επιχειρηματίες και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. Όλες αυτές οι γυναίκες έχουν εργαστεί σκληρά και τώρα ήρθε η δική μας σειρά να τις αναγνωρίσουμε και να τις επιβραβεύσουμε μέσα από τον θεσμό αυτό.

Στη Madame Figaro στα τεύχη Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου παρουσιάστηκαν και οι 45 υποψήφιες με ένα ενδεικτικό βιογραφικό για την καθεμιά ξεχωριστά, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς 2013. Το αναγνωστικό κοινό κλήθηκε να ψηφίσει για να αναδείξει τις γυναίκες της χρονιάς για το 2013. Οι μοναδικοί και απόλυτοι κριτές καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας για την ανάδειξη των γυναικών της χρονιάς ήταν το αναγνωστικό κοινό του περιοδικού Madame Figaro. Συγκεκριμένα 14.875 αναγνώστες ψήφισαν και ανέδειξαν τις Γυναίκες της Χρονιάς 2013, οι οποίες θα βραβευτούν στις 8 Απριλίου.


Οι υποψήφιες

Υπενθυμίζεται πως οι υποψήφιες ανά κατηγορία είναι οι εξής:

· Ερμηνεύτρια: Στέλλα Καλλή, Θεανώ Μακαρίου, Δέσποινα Ολυμπίου, Βάκια Σταύρου και Αλίκη Χρυσοχού.

· Ηθοποιός: Κίκα Γεωργίου, Stephanie Leonidas, Έλενα Παπαδοπούλου, Στέλλα Φυρογένη και Έλενα Χατζηαυξέντη.

· Δημιουργός/Εικαστικός: Έλενα Ακρίτα, Χάρις Επαμεινώνδα, Κέττα Ιωαννίδου, Ντίνα Παγιάση-Κατσούρη και Αλίκη Δανέζη-Knutsen.

· Επιστήμονας/Ακαδημαϊκός: Μαίρη Ελευθεριάδου, Δρ Μαρία Θεοδούλου, Φώφη Κωνσταντινίδου, Irena Papadopoulos και Παναγιώτα Ποϊραζή.

· Δημοσιογράφος: Alexis Christoforous, Αιμιλία Κενεβέζου, Έλλη Κοτζαμάνη, Μαρία Σαββίδου και Κατερίνα Χριστοφίδου.

· Αθλήτρια: Ελένη Αρτυματά, Κυριακή Κουττούκη, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, Νεκταρία Παναγή και Καρολίνα Πελενδρίτου.

· Fashion Designer: Αλεξία Κιρμιτσή, Λουκία Κυριάκου, Φάνη Ξενοφώντος, Λιάνα Παττίχη και Αθηνά Προκοπίου.

· Επαγγελματίας/Επιχειρηματίας: Μύρια Βασιλειάδου, Μαρία Ιακωβίδου, Δήμητρα Καλογήρου, Κλεοπάτρα Κιττή και Sophie Makariou.

· Κοινωνική προσφορά: Σπυρούλα Αργυρίου, Νάσω Γεωργιάδου, Τασούλα Γεωργιάδου, Γεωργία Πολυβίου και Εύη Τσολάκη.

Πηγή: η σημερινή