Όμορφες συμβουλές για τις γυναίκες της πόλης

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:28

 

H ατμοσφαιρική ρύπανση ειδικοί λένε ότι απειλεί και την επιδερμίδα μας, αφού δεν την αφήνει να αναπνεύσει .
Για αυτό θα πρέπει να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε τους αποτελεσματικότερους τρόπους περιποίησης της επιδερμίδας μας, δημιουργώντας έτσι μία ασπίδα προστασίας της.
Ποια είναι τα καλύτερα όπλα για να το πετύχουμε αυτό;
1. Η κρέμα εντατικής ενυδάτωσης
Καθημερινή πρέπει να είναι η χρήση ενυδατικής κρέμας προσώπου διότι οι ρύποι αφυδατώνουν την επιδερμίδα. Τα κατάλληλα ενυδατικά προϊόντα, βοηθούν το δέρμα να αμυνθεί στις εξωτερικές επιθέσεις, περιέχουν ενυδατικά συστατικά όπως είναι το υαλουρονικό οξύ, τα φυσικά κεραμίδια (ceramides) του δέρματος, τους αντιοξειδωτικούς παράγοντες (π.χ. η βιταμίνη Ε) που δρουν κατά των ελευθέρων ριζών και τα φίλτρα που προσφέρουν στην επιδερμίδα αντηλιακή προστασία.
2. Η απολέπιση
Η απολέπιση έχει και αυτή το ρόλο της. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και γενικά όλων των υπολειμμάτων από το μέικαπ. Για τα λιπαρά δέρματα συνίσταται 2 φορές την εβδομάδα, για τα κανονικά 1 φορά στις δέκα μέρες, και για τα ξηρά 1 φορά στις 15-20 μέρες . Για τις αφυδατωμένες, ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες, προτιμήστε τα ενζυμικά πίλινγκ που δεν χρειάζονται τρίψιμο . Αντίθετα, στα «μηχανικά» πίλινγκ η απολέπιση γίνεται με κόκκους.
3. Ο καθημερινός καθαρισμός πρωί και βράδυ
Όλοι γνωρίζουμε πλέον πως ο εντατικός καθαρισμός του προσώπου μας είναι βασικό όπλο για την προστασία της από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι το πρωί, αντικαταστήστε το με ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ με διάφανη και μη λιπαρή υφή, που κάνουν και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ο καθαρισμός για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να γίνεται και πρωί και βράδυ. Αν έχετε ξηρή ή αφυδατωμένη επιδερμίδα καλό είναι να σκουπίζετε την πλεονάζουσα υγρασία με μια πετσέτα προκειμένου να την προστατέψετε από την αφυδάτωση
4. Το ελαφρύ μακιγιάζ
Προτιμήστε ένα ελαφρύ μακιγιάζ που δεν φράζει τους πόρους και διαθέτουν αντιοξειδωτικά συστατικά. Το μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό για να μην προκαλέσει ασφυξία στο δέρμα. Αποφύγετε τη χρήση πούδρας στα πολύ μεγάλα αστικά κέντρα και προτιμήστε τα high-tech φον-ντε-τεν που έχουν πουδρώδη υφή για ματ τελείωμα.

 Πηγή:my lady/ Επιμέλεια: Τάνια Νικολοπούλου


 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass