Καλύτερη ζωή με... χαμόγελο

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2014 14:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:33

Δεν είναι λίγα τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει το χαμόγελο. Η επίδραση του στη ψυχολογία και η άμεση σύνδεση του με θετικά συναισθήματα είναι ικανή να «θωρακίσει» την υγεία και όχι μόνο.

Ιδού οι ενδεικτικοί τρόποι που μπορεί το χαμόγελο επιδρά θετικά στον οργανισμό.

1. Χαμηλώνει τους καρδιακούς παλμούς
Το χαμόγελο έχει την εκπληκτική ιδιότητα να «χαλαρώνει» τη καρδιά. καθώς κατά τη διάρκειά του, πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί και ελαφρύνεται το έργο της. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ζουν με χαμόγελο στα χείλη, αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις σε πού μικρότερα ποσοστά από τους... αγέλαστους.

2. Μειώνει το στρες
Ενα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας μπορεί να αντιμετωπιστεί με το πιο απλό τρόπο. Το στρες αποτελεί μόνιμο φαινόμενο της σύγχρονης κοινωνίας και έιναι προάγγελος πολλών σοβαρών προβλημάτων υγείας. Χαμογελώντας, ο οργανισμός αυτόματα ανακουφίζεται από το στρες. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται καταπολεμούν τις ορμόνες που προκαλούν στρες σε τεράστιο βαθμό.

3. Αυξάνει τη παραγωγικότητα
Για τις μέρες που οι ιδέες δεν... κατεβαίνουν με τίποτα, το χαμόγελο είναι η καλύτερη λύση. Το μυαλό «καθαρίζει» και έρχεται πάλι σε θέση να παράγει, με προϋπόθεση να τονωθεί από λίγες στιγμές γέλιου.

4. Συμβάλλει στην αξιοπιστία
Οταν ένας άνθρωπος εμφανίζεται χαμογελαστός, τότε οι μελέτες δείχνουν ότι θεωρείται περισσότερο «έμπιστος» στους κύκλους του.

5. Σπάει την αμηχανία
Όταν βρισκόμαστε σε αμήχανες καταστάσεις, το χαμόγελο είναι πάντα εκεί για να μας «σώσει». Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κάποιος περίτεχνα μια άτυχη στιγμή και να αντιστρέψει το κακό κλίμα σε θετικό.

6. Ελαφραίνει τα λυπημένα συναισθήματα
Αποτελεί ίσως το πιο σωστό τρόπο αντιμετώπισης μιας... κακής στιγμής. Αλλωστε ο κλαυσίγελος είναι γνωστό μας χαρακτηριστικό. Το χαμόγελο είναι ικανό να ελαφρύνει τα πολύ έντονα συναισθήματα λύπης και να... απαλύνει το πόνο.

7. Λειτουργεί σαν... παυσίπονο
Είναι κάτι αντίστοιχο με τον κλαυσίγελο. Οταν αντιμετωπίσουμε ένα τραυματισμό που προκύπτει με γέλιο, τότε ο πόνος ξαφνικά απαλύνεται. Ο οργανισμός επικεντρώνεται στο... αστείο της υπόθεσης και έτσι ο πόνος περνάει σε δεύτερη βάση.

8. Αποτελεί το «μυστικό» της νεότητας
Αυτό είναι ίσως το πιο γνωστά αποτέλεσμα του χαμόγελου. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ζουν χαμογελαστοί, δείχνουν πολύ πιο έντονα το αίσθημα της νεότητας. Σύμφωνα με μελέτες, όσοι άνθρωποι χαμογελούν μοιάζουν τουλάχιστον τρία χρόνια νεότεροι.

9. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Οσο περίεργο και να ακούγεται, το χαμόγελο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μηχανισμός ενάντια στους... «εισβολείς». Επειδή ο οργανισμός χαλαρώνει στις στιγμές γέλιου, μπορεί πολύ πιο εύκολα να αντιμετωπίσει τους ιούς που προσπαθούν να εισβάλουν.

10. Αυξάνει τη διάρκεια της ζωής
Ισως το πιο σημαντικό όλων των προτερημάτων που μας προσφέρει το χαμόγελο. Η διάρκεια ζωής όσως χαμογελούν πολύ, αυξάνεται σημαντικά. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, το χαμόγελο μπορεί να προσφέρει ακόμα και 7 χρόνια ζωής στον άνθρωπο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1