Η τέλεια δίαιτα

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2014 13:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:25

 

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αγωνιάτε και μόνο στην ιδέα του μπικίνι και της παραλίας; Αναζητάτε την τέλεια δίαιτα και έναν τρόπο να χάσετε γρήγορα και εύκολα τα παραπανίσια κιλά; Έχουμε τη λύση. Μπείτε σε πρόγραμμα, ακολουθήστε με συνέπεια ένα υγιεινό και ισορροπημένο διαιτολόγιο και σύντομα θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες, στην προσπάθεια να χάσουν γρήγορα αρκετά κιλά καταπονούν το σώμα και τον οργανισμό τους, με ακατάλληλες και επιβλαβείς για τον οργανισμό δίαιτες.

Ποιά είναι λοιπόν η καλύτερη διατροφή για να χάσουμε όχι μόνο κάποια κιλά αλλά κυρίως πόντους και λίπος;

Σύμφωνα με διαιτολόγους είναι εκείνη που προωθεί την καύση λίπους (χαμηλή σε ενέργεια) και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα (πλούσια σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες).

Ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο θα πρέπει να βασίζεται σε  τρία κύρια  γεύματα (συν δύο επιμέρους σνακ)  στα οποία θα πρέπει να συνυπάρχουν  μικρή ποσότητα υδατανθράκων (αδρά επεξεργασμένων, όπως όσπρια, νιφάδες βρώμης, αναποφλοίωτο ρύζι) σε συνδυασμό με λαχανικά (πχ ρόκα, σπανάκι, καρότο, τομάτα, κόκκινο λάχανο) και πρωτεΐνες (άπαχο κοτόπουλο, ψάρι).  Το λάδι θα πρέπει να είναι ελαιόλαδο ενώ επιβεβλημένη είναι η κατανάλωση φρούτων εποχής, ψάριων (όπως σολωμός, τσιπούρα, σαρδέλα)  και ημιάπαχων γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι  με προβιοτική καλλιεργεια, τυρί).

Όπως συστήνουν οι ειδικοί φροντίστε να έχετε μικρά και συχνά γεύματα αναγκάζοντας έτσι τον οργανισμό να χρησιμοποιεί το λίπος του και όχι μόνο το γλυκογόνο του για παραγωγή ενέργειας). Πίνετε πολύ νερό και για βέλτιστα αποτελέσματα προσπαθήστε να βάλετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται σε τέτοια τρόφιμα αποθηκεύουν λιγότερο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Λιντς οι σαλάτες και τα φρούτα μπορούν να υπενθυμίσουν σε αυτούς που κάνουν δίαιτα τον μακροπρόθεσμο στόχο τους, δηλαδή το να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν τον αυτοέλεγχό τους, όσον αφορά το φαγητό.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μπροστά στο θέαμα αλλά και τη μυρωδιά ενός υγιεινού φαγητού, όσοι κάνουν δίαιτα μπορεί να βοηθηθούν στο να επιτύχουν τον στόχο τους που δεν είναι άλλος από το να αδυνατίσουν.

 

Χαρακτηριστικά,  σε ένα από τα τεστ που έγιναν η κατανάλωση σοκολάτας μειώθηκε  στο μισό και λίγο παραπάνω,  επειδή οι άνθρωποι πρώτα μύρισαν φρέσκο πορτοκάλι. Επίσης, άλλοι που ξεκίνησαν το γεύμα τους με σαλάτα αντί για σκορδόψωμο, επέλεξαν στη συνέχεια να φάνε ένα πιο μικρό κυρίως πιάτο, επειδή η εικόνα του μαρουλιού τους υπενθύμισε την διατροφή τους.

Φρούτα και λαχανικά, λοιπόν, στο ψυγείο του σπιτιού, στο ψυγείο της δουλειάς. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ακόμα κι αν είστε στο δρόμο π.χ ένα φρούτο ή ένα καρότο μπορούν να σας βοηθήσουν στο να αντισταθείτε σε κάποιον διατροφικό πειρασμό. Ας μην τα φάτε και μόνο που θα τα δείτε, θα επαναπροσδιορίσετε τα θέλω σας.

ΣΠΟΤ

Ανθυγιεινά σνακ

Τα πατατάκια, τα γλυκά, τα μπισκότα δεν έχουν θρεπτικά στοιχεία και δε σε χορταίνουν, ενώ αντίθετα μπορούν να σου προκαλέσουν την αίσθηση της πείνας γρηγορότερα.

Η λύση: Να επιλέγεις σνακ τα οποία συνδυάζουν την πρωτεΐνη με τους υδατάνθρακες, όπως ξηρούς καρπούς με φρούτα τα οποία έχουν πολλές φυτικές ίνες και βοηθούν στη διατήρηση του βάρους. Οι υδατάνθρακες και η πρωτεΐνη αποτελούν καλό ζευγάρι επειδή οι μεν υδατάνθρακες προσφέρουν στο μυαλό και στο σώμα σου ενέργεια, και τα δε πρωτεϊνούχα τρόφιμα σε βοηθούν να νιώθεις χορτασμένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, γιατί διασπώνται πιο αργά από τον οργανισμό σου.

 

Μην περιμένεις να πεινάσεις

Εάν, αφήνεις να περάσει πολύς χρόνος ανάμεσα στα γεύματά σου, τότε γίνεσαι επιρρεπής στο να επιλέξεις τροφές με πολλές θερμίδες. Ερευνητές έβαλαν τους συμμετέχοντες να κοιτάζουν φωτογραφίες φαγητών με λίγες και μεε πολλές θερμίδες επί δύο και τέσσερις ώρες μετά το μεσημεριανό τους. Αυτό που ανακάλυψαν ήταν ότι οι συμμετέχοντες επιθυμούσαν περισσότερο τα φαγητά με τις πολλές θερμίδες, όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους ήταν χαμηλά (με άλλα λόγια, όταν πεινούσαν) σε αντίθεση με όταν τα επίπεδά τους ήταν φυσιολογικά.

Η λύση: Προσπάθησε να καλύψεις τις απογευματινές σου λιγούρες- αποφεύγοντας τα γλυκά της τελευταίας στιγμής- με το να οργανώνεις από νωρίτερα τα σνακ που θα φας, για να κάνεις υγιεινές επιλογές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass