Λαμπερά μαλλιά

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2014 14:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:25

 

 

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι τα μαλλιά καταπονούνται. Φροντίστε λοιπόν εγκαίρως να τα ενυδατώσετε με τα κατάλληλα προϊόντα.

 Αν έχετε χρόνο μπορείτε να εφαρμόσετε τη φυσική μάσκα που παραθέτουμε ή να επισκεφτείτε κάποιο κομμωτήριο  για μια περιποίηση αναζωογόνησης και ενδυνάμωσης της τρίχας.

Για τη μάσκα μαλλιών θα χρειαστείτε 1 κ.γ μέλι, 2 κ.γ ελαιόλαδο, 1 κρόκο αυγού. Θερμάνετε ελάχιστα το λάδι και ανακατέψτε με το μέλι και τον κρόκο, μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Έπειτα άπλωσε το μείγμα στις άκρες των μαλλιών. Τυλίξτε τα μαλλιά με μια καυτή πετσέτα (για καλύτερο αποτέλεσμα) και αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου μισή ώρα. H καυτή πετσέτα χρησιμοποιείται για να εισχωρήσουν καλύτερα τα συστατικά των υλικών. Με τους ατμούς τα λέπια της τρίχας ανοίγουν και η δράση της μάσκας είναι 10 φορές καλύτερη.  Όταν έρθει η ώρα να λουστείτε, πρώτα σαπουνίστε τα μαλλιά  και έπειτα ρίξτε νερό. Αν ρίξετε πρώτα νερό, η λιπαρότητα του ελαιόλαδου θα «κλειδώσει» στην τρίχα και τα μαλλιά θα δείχνουν πολύ πιο λιπαρά.

Στο διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο έτσι ώστε να αποκτήσουν πάλι λάμψη και ζωντάνια.

Κατά την έκθεση στον ήλιο φροντίστε να ενυδατώνετε και να προστατεύετε τα μαλλιά χρησιμοποιώντας αντηλιακά προϊόντα. Το αντηλιακό μαλλιών βοηθάει στο να διατηρεί την υγρασία τους ενώ παράλληλα διατηρεί το χρώμα των μαλλιών με αποτέλεσμα να μην ξεθωριάζουν και θαμπώνουν.

Για να αποκτήσετε λαμπερά όμορφα μαλλιά κάντε το τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό. Αυτό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας και θα αφήσει μια λεία επιφάνεια. Επίσης μετά το πιστολάκι φυσήξτε τα μαλλιά με τον κρύο αέρα που έχει το πιστολάκι. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να λειάνει την επιφάνεια της τρίχας.

 

Ελαττώστε τη χρήση προϊόντων styling όπως λακ και spray φιξαρίσματος. Τα προϊόντα αυτά αφυδατώνουν τα μαλλιά με αποτέλεσμα να φαίνονται θαμπά και ξερά. Προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε μη αλκοολούχα προϊόντα τα οποία δεν βαραίνουν και δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά.

 

Μετά την θάλασσα χρησιμοποιείστε ενυδατικά  προϊόντα όπως μάσκες ενυδάτωσης ή κρέμα για μετά τον ήλιο, τα οποία θα αναδομήσουν την τρίχα και θα την ενυδατώσουν από την φθορά του ήλιου και της θάλασσας.

 

Μετά το πέρας των διακοπών ένα καλό κούρεμα των μαλλιών και μια θεραπεία αποκατάστασης θα αναγεννήσουν την τρίχα και θα την κάνουν να δείχνει ποιο λαμπερή.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass