Φυσική ομορφιά

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 15:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40

 

Το "βαμμένο- άβαφο" μακιγιάζ, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για πρωινές αλλά και βραδινές εμφανίσεις, καθώς τονίζει και αναδεικνύει τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου, χωρίς να βαραίνει τη συνολική μας εμφάνιση. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις που θέλουμε να είμαστε και να δείχνουμε περιποιημένες, χωρίς υπερβολές.

Για να το πετύχουμε τονίζουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου ώστε το βλέμμα να φαίνεται καθαρό, η επιδερμίδα αψεγάδιαστη και έντονες οι γωνίες του προσώπου. 

ΒΗΜΑ - ΒΗΜΑ

Επιλέγουμε make up σε υγρή μορφή και σε τόνο όσο το δυνατόν πιο κοντινό στο χρώμα της επιδερμίδας.

Όταν η επιδερμίδα μας, ροδίζει χρησιμοποιούμε ένα βασικό μπεζ make up το οποίο αναμιγνύουμε με ένα βασικό ροζ, ενώ αν το δέρμα μας κιτρινίζει, αναμιγνύουμε μπεζ με ένα make up στο χρώμα της βανίλιας.

Aν θέλουμε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, τότε αναμιγνύουμε το make up με λίγη ενυδατική.

Η πούδρα είναι διάφανη και μπαίνει σε πολύ μικρή ποσότητα ίσα- ίσα για να πάρει τη γυαλάδα.

Στο ρουζ, δεν χρησιμοποιούμε χρώμα αλλά με την τερακότα τονίζουμε τα ζυγωματικά, τους κροτάφους και τις γωνίες.

Για το μακιγιάζ των ματιών, αρχικά σχεδιάζουμε το περίγραμμα με καφέ σκιά, ενώ για το κινητό βλέφαρο επιλέγουμε σκιά στο χρώμα του δέρματος, πετυχαίνοντας ένα ματ "clean"αποτέλεσμα.  Αν θέλουμε να δώσουμε περίσσοτερη ένταση στο μάτι χρησιμοποιούμε μπρονζε σκιές με μέταλλο.

Η μαύρη γραμμή στο κάτω μάτι, δίνει ένταση και κάνει δυνατό κοντράστ με την κόρη. Μπορεί όμως να αντικατασταθεί με μπεζ μολύβι ή λευκό ροζ.

Σε ότι αφορά στις βλεφαρίδες είναι στην επιλογή μας, το πόση ένταση θέλουμε να έχουν. Αν το επιθυμούμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τριγωνικές πρόσθετες βλεφαρίδες ή αλλιώς μια διάφανη μάσκαρα για να τις τονίσουμε.

Τονίζουμε τα χείλη, μεγαλώνοντάς τα με μολύβι. Δεν μας ενδιαφέρει πόσο μεγάλα ή μικρά θα τα σχεδιάσουμε αρκεί να είναι καλοσχηματισμένα. Επιλέγουμε  μολύβι και κραγιόν σε φυσικούς τόνους ή κραγιόν σε γήινα χρώματα και παστέλ χρώματα. Σίγουρα όμως όχι κόκκινο, έντονο καφέ, ή ροδακινή.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να πετύχουμε ένα πραγματικά φυσικό μακιγιάζ, αποφεύγουμε τις γυαλιστερές- κρυσταλλικές σκιές και χρησιμοποιούμε αποκλειστικά ματ προϊόντα ή προϊόντα με μέταλλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass