Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποχαιρετίστε την κυτταρίτιδα

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 13:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

Το καλοκαίρι έρχεται και η κυτταρίτιδα είναι ακόμη εδώ;  Δείτε λοιπόν πως μπορείτε να την περιορίσετε και γιατί όχι να την εξαφανίσετε.

Κάνε τα φρούτα και τα λαχανικά καθημερινή συνήθεια…

 Πολλά και συχνά γεύματα, τροφές από όλες τις διατροφικές ομάδες, λαχανικά και κυρίως φρούτα, αποτελούν τον νούμερο ένα σύμμαχο.

Ενυδάτωση

Όταν ο οργανισμός δεν ενυδατώνεται σωστά, το σώμα αντιδρά και κάνει κατακράτηση, γεγονός που πολύ απλά σημαίνει κυτταρίτιδα. Η αυξημένη κατανάλωση νερού θα δράσει ευεργετικά στην διαδικασία αποβολής του ήδη κατακρατηθέντος νερού, απαλύνοντας την όψη πορτοκαλιού στο δέρμα.

Σωστή διατροφή

Η σωστή διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει και υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Αν όμως στα ενδιάμεσα σνακ προσπαθήσετε να καταναλώνετε τρόφιμα, με όσο το δυνατόν λιγότερο ποσό υδατανθράκων και λιπών, το αποτέλεσμα στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας θα είναι θεαματικό. Επιλέξτε 1 βραστό αυγό, 2 φρυγανιές με 2 φετούλες γαλοπούλα, μερικούς ξηρούς καρπούς ή κάποιο φρούτο.

Κόψτε το junk food:  Οι συγκεκριμένες τροφές είναι κατά βάση πλούσιες σε λιπαρά και μάλιστα κορεσμένα, τα οποία ευθύνονται τόσο για διάφορα προβλήματα υγείας όσο και για τη δημιουργία και αύξηση της κυτταρίτιδας. Τα λιπαρά αυτά δύσκολα μεταβολίζονται από το σώμα και συνήθως (όταν συνυπάρχει και υψηλή ενεργειακή πρόσληψη) αποθηκεύονται στις ευαίσθητες περιοχές των μηρών και γλουτών, επιτείνοντας το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Αποφύγετε επίσης τα αναψυκτικά.

Η άσκηση κάνει θαύματα

Αν δεν είναι ακόμη κομμάτι της καθημερινότητάς σου, να ένας ακόμη λόγος για να γίνει. Σημαντική συνήθεια στην μείωση της κυτταρίτιδας είναι να αυξήσεις τη φυσική δραστηριότητα σε τουλάχιστον 3 ημέρες την εβδομάδα.

Ναι στο σκράμπ

Χρησιμοποιήστε λούφα ή κάποιο άλλο σκληρό σφουγγάρι για το μπάνιο και δώστε έμφαση στα προβληματικά σημεία. Εξίσου καλό είναι και το πίλιγκ σώματος.