Ρυθμίζοντας σωστά τη σέλα του ποδηλάτου

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 18:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:45

 

Η σέλλα είναι το εξάρτημα του ποδηλάτου με τη μεγαλύτερη ίσως βαρύτητα στην άνεση και γενικά στην ευχάριστη ποδηλατική μας εμπειρία. Ανεξάρτητα από το πού κάνετε ποδήλατο-καθημερινές μετακινήσεις, βόλτες στο βουνό ή στην άσφαλτο- θα πρέπει να είναι το ποδήλατο σωστά ρυθμισμένο στα μέτρα σας.

Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά μοντέλα σέλλας και με ποικίλα χαρακτηριστικά. Παρακάτω θα δούμε μερικές από τις συνηθέστερες ενοχλήσεις που νιώθει κάποιος όταν δεν είναι σωστά καθισμένος επάνω στο ποδήλατο.

Πολύ ψηλά τοποθετημένη σέλλα θα προκαλέσει πόνους στο οπίσθιο μέρος του γονάτου.

Πολύ ψηλά τοποθετημένη σέλλα θα προκαλέσει πόνους στην περιοχή του καβάλου ενώ οι γλουτοί θα κουνιούνται ακατάπαυστα καθιστώντας την ποδηλασία αδύνατη και ενοχλητική μετά από λίγα χιλιόμετρα.

Πολύ χαμηλά ή πολύ εμπρός τοποθετημένη σέλλα θα προκαλέσει πόνους στο εμπρόσθιο μέρος του γονάτου.

Η ρύθμιση της σέλλας του είναι κάτι που δεν γίνεται αμέσως. Θα χρειαστεί να  επισκεφτείτε ένα ειδικευμένο ποδηλατικό κατάστημα όπου θα μετρήσει το ύψος του καβάλου σας (χωρίς παπούτσια) σε ειδικό μηχάνημα  σωματομέτρησης.  Αυτή η απόσταση είναι πολύ σημαντική καθώς όταν πολλαπλασιαστεί με συγκεκριμένους συντελεστές θα μας δώσει αφενός μεν το σωστό ύψος σέλλας και κατ΄επέκταση το σωστό μέγεθος ποδηλάτου. Είναι η πιο σημαντική μέτρηση για την ευχαρίστηση ακόμα και της πιο απλής βόλτας. Όταν κάνετε  αλλαγές στο ύψος της σέλλας, αυτές πρέπει να γίνονται αργά και σταδιακά, με πολύ ακρίβεια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass