Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3 βιταμίνες "τροφή" για το δέρμα!

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2014 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:01

Το ελιξήριο της νεότητας δε βρίσκεται μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά, μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι επίσης σημαντική. Εάν καταναλώνετε μια ποικιλία υγιεινών τροφών βοηθάτε το δέρμα σας να διατηρηθεί απαλό και λαμπερό ενώ συστατικά που παρέχουν αντιγηραντική δράση έχουν και οι βιταμίνες. Μάθετε πως τα οφέλη των βιταμινών σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή θα κάνουν το δέρμα και το σώμα σας να αλλάξει.

Βιταμίνη Α για τις ρυτίδες

Είναι απαραίτητη για το φυσιολογικό κύκλο των κυττάρων του δέρματος και μία από τις βασικές της λειτουργίες είναι η διατήρηση της ακεραιότητας του επιθηλιακού ιστού. Θα τη βρείτε σε λοσιόν και κρέμες νύχτας, γνωστή ως ρετινόλη. Καταφέρνει να μειώσει τις ρυτίδες, να σβήσει τις καφέ κηλίδες και να αντιμετωπίσει την ξηρότητα της επιδερμίδας. Είναι, επίσης, γνωστή για την ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση. Μορφές βιταμίνης Α περιέχουν και οι τροφές φυτικής προέλευσης.

Βιταμίνη C για αναγέννηση των κυττάρων

Αποτελεί απαραίτητο συστατικό στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και στην ομαλή σύνθεση του κολλαγόνου. Καθαρίζει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και άλλα σημάδια γήρανσης. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης να διατηρηθεί η επιδερμίδα λεία, σφριγηλή και απαλύνει τις καφέ κηλίδες. Επιπλέον, αποτρέπει την οξείδωση των βιολογικών μορίων και επιταχύνει την επούλωση των πληγών.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της φυσικής υγρασίας

Καταπολεμά την ξηρότητα βοηθώντας το δέρμα να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία. Τα καλύτερα αντιγηραντικά προϊόντα περιέχουν τουλάχιστον 1% βιταμίνη Ε. Η βιταμίνη εξουδετερώνει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες και έχει κερδίσει δικαίως το όνομα "προστατευτική βιταμίνη". Εφαρμόστε την πριν και μετά από την έκθεση σας στον ήλιο. Προσοχή! Η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να καταστρέψει κατά το ήμισυ τη βιταμίνη Ε του δέρματος.

beauty secrets -Μυστικά ομορφιάς