Aποτρίχωση - Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2014 20:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:02

 

Η αποτρίχωση είναι μια από τις πιο βαρετές και επίπονες διαδικασίες που καλείται μια γυναίκα να αντιμετωπίσει στην καθημερινότητά της, ενώ παράλληλα υπάρχει μια σύγχυση γύρω από το ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για την κάθε μια. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο η ΓΥΝΑΙΚΑ συγκέντρωσε όλες τις τεχνικές, τα χαρακτηριστικά τους, αλλά και αρκετά χρήσιμα tips ώστε η αποτρίχωση να γίνει παιχνίδι!

Ξυραφάκι: Η αποτρίχωση με ξυραφάκι είναι η πιο εύκολη, γρήγορη και οικονομική μέθοδος που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να χρησιμοποιείς ξυραφάκι ακόμη και αν η τρίχα δεν είναι αρκετά μακριά, έχε όμως στο νου σου ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να γίνει πιο σκληρή σε σχέση με πριν. Επιπλέον, η αποτρίχωση με ξυραφάκι εγκυμονεί κινδύνους όπως γρατζουνιές, κοψίματα, ερυθρότητα και ερεθισμούς, γι’ αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιείς  ειδικό αφρό και να είσαι προσεκτική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ξυραφάκι παντού εκτός από το πρόσωπο και τα χέρια, ενώ το αποτέλεσμα διαρκεί 1 με 2 μέρες.

Κρέμα αποτρίχωσης: Άλλη μια εύκολη και οικονομική λύση είναι η αποτριχωτική κρέμα, την οποία βρίσκεις σε καταστήματα καλλυντικών και σούπερ μάρκετ. Η κρέμα αυτή μπορεί και να είναι σε μορφή τζελ ή σπρέι, απευθύνεται όμως σε άτομα που δεν πάσχουν από δερματολογικά προβλήματα και δεν ερεθίζονται εύκολα. Η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα, αποφέρει όμως αποτελέσματα έως και 1 εβδομάδας και είναι εντελώς ανώδυνη.

Μηχανή αποτρίχωσης: Η μηχανή αποτρίχωσης είναι ιδανική για επιφάνειες όπως τα πόδια και το μπικίνι και αποτελεί μία πολύ γρήγορη λύση που μπορεί να γίνει και κατά τη διάρκεια του ντους αν η συσκευή είναι αδιάβροχη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια πρέπει να επενδύσεις αρκετά χρήματα, τα οποία όμως θα εξοικονομήσεις στη συνέχεια, αφού θα απαλλαγείς από κάθε άλλη αγορά γύρω από την αποτρίχωση.

Κερί/Χαλάουα: Άλλη μια διαδεδομένη μέθοδος είναι αυτή του κεριού και της χαλάουα που είναι οικονομική, αφού τα αποτελέσματα σου επιτρέπουν να κάνεις μέχρι και ανά 2 μήνες, έχει όμως κα αρκετά αρνητικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, δεν απευθύνεται σε ευαίσθητα δέρματα διότι είναι αρκετά επίπονη, ενώ μπορεί να δημιουργήσει εγκαύματα, μελανιές και ευρυαγείες. Μπορείς να κάνεις παντού εκτός από το πρόσωπο και τις μασχάλες και κάθε φορά  πρέπει να φροντίζεις η τρίχα να έχει τουλάχιστον 4-5 εκατοστά μάκρος για να την «πιάσει» το κερί.

Κλωστή: Η κλωστή είναι η πιο έθνικ και παραδοσιακή επιλογή καθώς εφαρμόζεται από την αρχαία Αίγυπτο ως τις μέρες μας. Είναι τέλεια επιλογή για όλες τις επιφάνειες του σώματος , αλλά απαιτεί αρκετό χρόνο και χέρια ειδικού.

Laser/φωτόλυση: Το laser είναι η μόνη μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης σε όλο το σώμα και απευθύνεται σε όλους τους τύπους δέρματος. Φυσικά είναι ακριβή διαδικασία διότι απαιτούνται αρκετές συνεδρίες και απαγορεύεται να διεξάγεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω της έκθεσης του δέρματος στον ήλιο.

Μερικές Συμβουλές:  Για να είναι πιο εύκολη η διαδικασία της αποτρίχωσης, όποια μέθοδο και αν χρησιμοποιείς, φρόντισε να εφαρμόζεις προηγουμένως στο δέρμα σου ένα scrub, που θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και θα εμποδίσει τη δημιουργία αποστημάτων. Επιπλέον, αν σου τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος, αντικατάστησέ τον με ένα conditioner μαλλιών και όχι με σαπούνι, αφού με αυτό είναι πιθανός ο ερεθισμός του δέρματος. Μη ξεχνάς να αλλάζεις συχνά το ανταλλακτικό στα ξυραφάκια και αφού το χρησιμοποιείς να το αφήνεις να στεγνώσει. Τέλος, μη χρησιμοποιείς συχνά τις αποτριχωτικές κρέμες, καθώς περιέχουν ισχυρά χημικά στις συνθέσεις τους.

Πηγήα: kathimerini.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass