Τι θέλει η «μέση» γυναίκα; Άντρα στα 24, παιδί στα 27, καριέρα στα 34

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2014 15:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:15

Είναι συνηθισμένο το φαινόμενο όλοι οι άνθρωποι, κάθε ηλικίας να θέτουν στόχους και να προσπαθούν να τους πραγματοποιήσουν σε συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια. Τι σκέφτονται όμως οι περισσότερες γυναίκες για την επίτευξη των στόχων τους και πότε θεωρούν ότι είναι η ιδανική ηλικία για να αποκτήσουν παιδί;

Μια μελέτη που έγινε σε 2000 γυναίκες στη Βρετανία με τη φροντίδα της εταιρείας 3M Post - it, κατέδειξε ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν στόχο να βρουν τον σωστό σύντροφο μέχρι τα 24 χρόνια τους, να έχουν αποκτήσει το πρώτο τους παιδί ως τα 27 και μέχρι τα 34 να έχει φθάσει η καριέρα τους σε ένα τοπ σημείο!

Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, είναι όμως και επιτεύξιμα και μάλιστα στα συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια που οι ίδιες θέτουν στους εαυτούς τους;

Η έρευνα απέδειξε ότι η μία στις δύο γυναίκες ξέφυγε από τον χρόνο επίτευξης των στόχων της κατά έξι έτη, μέσο όρο, και μόνο το ένα τέταρτο από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη μελέτη υποστήριξε ότι έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει τους στόχους του μέσα στον χρόνο που είχε αρχικά σχεδιάσει.

Ανεκπλήρωτα μένουν συνήθως τα όνειρα για εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να αποκτήσουν το ιδανικό βάρος, ενώ το ένα τέταρτο από τις συμμετέχουσες στην έρευνα δήλωσε ότι ελπίζει πως κάποια μέρα θα ζήσει δίπλα στη θάλασσα.

Επίσης το ένα τέταρτο των γυναικών βρέθηκε ότι ξεφεύγει μακριά από τα σχέδια που έχει κάνει αρχικά και γι' αυτό συνήθως ευθύνεται η έλλειψη χρημάτων, η χαμηλή αυτοπεποίθηση και η αίσθηση ότι με το πέρασμα του χρόνου είναι πια «πολύ μεγάλες» για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Πάντως, η Jessica Chivers που είναι σύμβουλος γυναικών και μάλιστα νεαρών μαμάδων που επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους, παροτρύνει τις γυναίκες να καταγράφουν τους στόχους τους και να συζητούν γι' αυτούς με μέλη της οικογένειάς τους και φίλους, επειδή όπως τονίζει έτσι θα έχετε «επιπλέον μάτια και αυτιά για να σας βοηθήσουν να τους πραγματοποιήσετε»!

Η ίδια δηλώνει ότι όταν μια γυναίκα σημειώνει τους στόχους της, τότε «αυτοί δεν θα απομακρυνθούν για να εξελιχθούν μόνο σε όνειρα, αλλά αντίθετα αυτός είναι ένας καλός τρόπος που θα σας βοηθήσει να τους πραγματοποιήσετε μια μέρα».

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass