Άσκηση, το καλύτερο...φάρμακο

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 16:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Όπως αποδεικνύεται η άσκηση δεν είναι μόνο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του λίπους αλλά και φάρμακο για προβλήματα υγείας, όπως το άγχος, η αϋπνία, ο πόνος στη μέση, ακόμα και οι εξάψεις.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες 30 λεπτά μέτριας έντασης άσκηση, όπως το τρέξιμο ή το έντονο περπάτημα, καθιστούν τον οργανισμό περισσότερο ανθεκτικό στο στρες ώρες αργότερα, όπως κατά την προετοιμασία για μια κρίσιμη συνάντηση εργασίας. Μακροπρόθεσμα, άνθρωποι που ασκούνται συστηματικά αναφέρουν λιγότερο στρες, άγχος και κατάθλιψη. Ιδιαίτερα αν έχετε τη δυνατότητα να περπατάτε στο ύπαιθρο, οι ειδικοί τονίζουν ότι ο φρέσκος αέρας ανεβάζει τη διάθεση.

Όσοι ασκούνται, κοιμούνται πιο γρήγορα, ξυπνούν λιγότερες φορές στη μέση της νύχτας και έχουν μειωμένο κίνδυνο για διαταραχές ύπνου.

Οι υποστηρικτικοί μυς γύρω από τη σπονδυλική στήλη γίνονται λιγότερο εύκαμπτοι με την ηλικία. Η καθιστική ζωή μπροστά στον υπολογιστή τους εξασθενεί περισσότερο. Ωστόσο, νέες απόψεις αναφέρουν ότι συνήθως η λύση δεν είναι η ανάπαυση αλλά η ενδυνάμωση των κοιλιακών των πλαγιών και των ραχιαίων με μέτρια άσκηση καθώς αφαιρεί την πίεση από τη σπονδυλική στήλη.

Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης ποσοστό 80% των γυναικών υποφέρουν από οι εξάψεις. Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση υγιούς Δείκτη Μάζας Σώματος και μειώνει το στρες που μπορεί να τις προκαλέσει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass