Διακοσμώντας το μπαλκόνι

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 17:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

Η βεράντα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κατοικίας ενώ οι ώρες που περνάμε σε αυτή τα απογεύματα αλλά και τα βράδια του καλοκαιριού κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας. Αν ακόμη λοιπόν δεν βγάλατε τα τραπεζάκια σας έξω, ήρθε ή ώρα να το κάνετε, δημιουργώντας με μεράκι και φαντασία τη δική σας Εδέμ.

Αν έχετε τον απαραίτητο χώρο για να τοποθετήσετε καρέκλες, τραπέζια ή ακόμα και ομπρέλες στον χώρο της βεράντας οι επιλογές επίπλων που έχετε είναι στην κυριολεξία δεκάδες και περιλαμβάνουν προτάσεις για κάθε γούστο και τσέπη. Αν  πάλι, η βεράντα σας είναι μικρή, τότε επιλέξτε έξυπνα πτυσσόμενα έπιπλα που αποθηκεύονται εύκολα και κρεμαστές γλάστρες ώστε να μην περιορίσετε το χώρο.  Με όμορφα έπιπλα, γλάστρες και ζαρντινιέρες, χαρούμενα μαξιλαράκια και διακοσμητικά ακόμα και το πιο μικρό μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε παράδεισο. Αποφύγετε τα αδιάφορα πλαστικά έπιπλα της σειράς και προτιμήστε την ομορφιά του ξύλου και του σιδήρου. Αν πάλι επιλέξετε το πλαστικό διαλέξτε κάποιο καλής ποιότητας, προκειμένου να αντέξει στο χρόνο. Τα φυτά και τα λουλούδια είναι η καλύτερη εξωτερική διακόσμηση για μπαλκόνια και βεράντες. Με μια εξοικονόμηση χώρου, και άνετα έπιπλα εξωτερικού χώρου, μετατρέπουν βεράντα και μπαλκόνια σε πανέμορφες οάσεις.

Ένας μικρός κήπος στην βεράντα ή το μπαλκόνι σας ή μερικές ανθισμένες γλάστρες θα δώσουν αναμφισβήτητα άλλο «αέρα» και χαρακτήρα στους συγκεκριμένους χώρους, πολύ περισσότερο αν αυτοί βρίσκονται σε μια γκρίζα και άχαρη πολυκατοικία. Ένας πλούσιος κήπος στο μπαλκόνι περιορίζει τον θόρυβο που περνάει μέσα από τα παράθυρα, σας παρέχει καλύτερη θέα και μπορεί να περιορίσει την σκόνη που μπαίνει στο σπίτι. Αν μάλιστα φυτέψετε κάποιο αρωματικό φυτό (βασιλικό, δυόσμο, μαντζουράνα, δενδρολίβανο, λουίζα κτλ.) τότε θα έχετε και τα απαραίτητα αρωματικά βότανα για τις συνταγές σας.

Μια πολύ ωραία επιλογή για το μπαλκόνι σας είναι τα γεράνια: είναι αρκετά φθηνά, μεγαλώνουν γρήγορα, αντέχουν σε αντίξοες συνθήκες και αρρώστιες και διατίθενται σε δεκάδες υπέροχα χρώματα.  Μερικά ακόμα φυτά που μπορούν να ευδοκιμήσουν στο μπαλκόνι σας, αλλά θέλουν περιποίηση, είναι το γιασεμί, το μπέντζαμιν, το ρυγχόσπερμα και οι βουκαμβίλιες. Οι τελευταίες θέλουν πέργκολα, μιας και είναι αναρριχόμενα φυτά, ενώ υπολογίστε ότι θα σας κάνουν και σκουπίδια. Άλλη μια λύση για όσους ενδιαφέρονται να φράξουν το οπτικό πεδίο προς το εσωτερικό του σπιτιού τους ή από αυτό, είναι τα μπαμπού. Φυτεύοντας 4 ή 5 ρίζες θα καλυφθεί πλάτος περίπου ενός μέτρου. Είναι φθηνά μεγαλώνουν γρήγορα και ταιριάζουν στο ελληνικό κλίμα. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass