Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα χόμπι του καλοκαιριού

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2014 11:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:29

Κείμενο: Παναγιώτα Φούντα

Η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι εδώ! Εκμεταλλευτείτε τη για να εξασκήσετε μια δραστηριότητα που θα γεμίσει τον ελεύθερό σας χρόνο και παράλληλα να γυμναστείτε.

 

Καταδύσεις

Είτε σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας, είτε στις διακοπές σας στα – ανά την Ελλάδα – νησιά, οι καταδύσεις είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σπορ, που επιτρέπει στον δύτη να θαυμάσει τη μαγευτική ομορφιά του βυθού. Οι πρώτες επαφές με το scuba diving, όπως λέγεται, πρέπει να γίνουν με έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη ασφάλεια. Όσο κι αν σας φοβίζει η ιδέα της υποβρύχιας «βόλτας», πρέπει να ξέρετε ότι το ποσοστό των ατυχημάτων είναι περίπου 1 στις 10.000 – αν φυσικά τηρείτε όλους τους κανόνες ασφαλείας. Ένα δοκιμαστικό μάθημα θα σας πείσει, για το αν οι καταδύσεις είναι ένα σπορ που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας ή όχι.

 

Beach Volley

Συνδυάζει άσκηση με διασκέδαση και είναι και εντελώς ανέξοδο. Στα συν του φυσικά συγκαταλέγεται και το εκπληκτικό μαύρισμα που θα αποκτήσετε. Μάλιστα, ακόμα κι αν ο καιρός δεν προσφέρεται για βουτιές ή είστε από εκείνους που δε μπαίνουν στη θάλασσα πριν τα μέσα Ιουλίου, το beach volley είναι ιδανικό για να περάσετε ευχάριστα τις ώρες σας στην παραλία.

 

Ιππασία

Την αποκαλούν το ευγενέστερο των αθλημάτων. Η ιππασία είναι ένα άθλημα ή χόμπι που έχει μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια κερδίζει, όλο και περισσότερο, το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Τόσο στα αστικά κέντρα όσο και σε τουριστικούς προορισμούς θα βρείτε τις κατάλληλες υποδομές για να ασχοληθείτε με την ιππασία. Ειδικά τα παιδιά ενθουσιάζονται με το άθλημα, ενώ η επαφή με το ζώο τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Αν ακολουθείτε σωστά τις οδηγίες των εκπαιδευτών και είστε χαλαροί, το σίγουρο είναι ότι δε θα έχετε ατυχήματα. Αντιθέτως, μπορεί να ανακαλύψετε ένα νέο ταλέντο ή μια νέα αγάπη.

Τρέξιμο

Είναι το ταχύτερα ανερχόμενο σπορ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Ειδικά σε πόλεις με μεγάλα πάρκα ή παραποτάμιους δρόμους, όπως και η Λάρισα, θα δείτε καθημερινά και κάθε στιγμή της ημέρας εκατοντάδες κόσμου να τρέχουν. Τώρα το καλοκαίρι ιδανικές είναι είτε οι πολύ πρωινές ώρες ή οι απογευματινές, μετά τις 7-8, γιατί τότε έχει λιγότερο ήλιο, άρα και λιγότερη ζέστη. Το μόνο που χρειάζεστε για να το εξασκήσετε είναι ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς. Η συγκεκριμένη μορφή άσκησης βοηθάει στην καλή φυσική κατάσταση, και δεν χρειάζεται να έχετε συγκεκριμένες επιδόσεις. Όσο περισσότερο καιρό τρέχετε τόσο θα δείτε την αντοχή και την ταχύτητά σας να αυξάνονται. Μην απογοητευτείτε αν στην αρχή δε μπορείτε να τρέξετε για περισσότερα από δύο ή τρία χιλιόμετρα. Η πρόοδος θα αυξηθεί σταδιακά.

 

Ρακέτες

Οι ρακέτες όπως και το beach volley είναι μια ανέξοδη μορφή γυμναστικής, που μπορείτε να κάνετε οποιαδήποτε στιγμή. Γυμνάζει όλο το κορμί και επίσης βοηθάει και στο μαύρισμα. Το μόνο πρέπει να έχετε κατά νου είναι να παίζετε όντας σίγουροι ότι δεν ενοχλείτε τους υπόλοιπους λουόμενους.