Προετοιμαστείτε για την παραλία

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2014 11:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:31

Eτοιμες για την παραλία; Η σχεδόν; Όπως και να έχει, το καλοκαίρι είναι εδώ και σίγουρα δεν πρόκειται να το χάσετε για τίποτα. Ακόμη και αν κάποιες μικρές ανασφάλειες, με το σώμα και τη σιλουέτα σας, σας κάνουν να διστάζετε για την πρώτη έξοδο στην παραλία.

Εξοπλιστείτε με καλή διάθεση, ένα καινούργιο μαγιό που σας κολακεύει, ειδικά προϊόντα για το σώμα και τα μαλλιά και πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο.

Απολέπιση: Η απολέπιση είναι ένα σημαντικό βήμα της περιποίησης του δέρματος αφού καθαρίζει την επιδερμίδα από νεκρά κύτταρα και ρύπους, κάνει την επιδερμίδα λεία και απαλή, αφήνοντας έτσι τα διάφορα προϊόντα περιποίησης να εισχωρούν καλύτερα.  Για να το επιτύχετε μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο ινστιτούτο αισθητικής για ένα επαγγελματικό  peeling ειδάλλως μπορείτε να κάνετε απολέπιση στο σπίτι.  Μια πολύ καλή επιλογή είναι να απομακρύνεται τα νεκρά κύτταρα με ένα μείγμα από κάποιο οργανικό λάδι και νιφάδες βρώμης, με το όποιο θα τρίψετε απαλά το δέρμα και στη συνέχεια θα ξεβγάλετε.

Νικήστε την κυτταρίτιδα. Είναι γεγονός ότι ο πιο σίγουρος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε  είναι ο συνδυασμός άσκησης και διατροφής. Ωστόσο βοηθητικά μπορούν να δράσουν και οι διάφορες κρέμες κατά τις κυτταρίτιδα, οι οποίες - ακόμη και αν δεν κάνουν θαύματα- τονώνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, κάνοντας τη να δείχνει πιο λαμπερή.

Αποτρίχωση: Ποια μέθοδος είναι η καταλληλότερη για εσάς; Η πιο καλή είναι σίγουρα το laser, που σας απαλλάσσει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μια για πάντα. Αν ωστόσο δεν το ξεκινήσατε εγκαίρως, θα πρέπει και φέτος να καταφύγετε στις κλασικές μεθόδους αποτρίχωσης: με ξυράφι, κερί, χαλάουα, αποτριχωτική μηχανή ή αποτριχωτική κρέμα.  Όποια μέθοδο αποτρίχωσης κι αν χρησιμοποιήσετε, φροντίστε αμέσως μετά να ενυδατώσετε την περιοχή, ειδικά αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα!

Μανικιούρ:  Δύο όμορφα και περιποιημένα χέρια μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ένα όμορφο μανικιούρ, σε ζωηρά καλοκαιρινά χρώματα.

 Πεντικιούρ: Καθώς τα κλειστά παπούτσια αποτελούν παρελθόν, το πεντικιούρ αποτελεί τον πρωταγωνιστή της ομορφιάς, για το καλοκαίρι.  Ένα καλό πεντικιούρ, θα απομακρύνει τα πετσάκια, τα νεκρά κύτταρα και στις σκληρύνσεις, ενώ θα ξεκουράσει το πέλμα και τις γάμπες.    

Το σωστό μαύρισμα: Όπως είναι πλέον γνωστό ποτέ και σε καμιά περίπτωση δεν εκτιθόμαστε στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό. Αν έχετε πολύ ανοιχτό δέρμα τουλάχιστον στα πρώτα δέκα μπάνια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό με δείκτη προστασίας 40 με 50 ενώ σταδιακά μπορείτε να μειώσετε λίγο το δείκτη. Προσοχή όμως αν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε δείκτη προστασίας μικρότερο από 15! Εξίσου σημαντικό να ανανεώνετε συχνά το αντηλιακό ειδικά μετά τη βουτιά στη θάλασσα.

Ενυδάτωση: η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για το τέλειο μαύρισμα, αλλά και για μια λαμπερή επιδερμίδα.  Ιδιαίτερα εάν έχετε ξηρή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα body butter η κάποιο φυτικό έλαιο, που θα σφραγίσει την υγρασία.

ΣΠΟΤ: Η διατροφή είναι το Α και το Ω για ένα αψεγάδιαστο κορμί και λαμπερή επιδερμίδα. Χωρίς υπερβολές και στερήσεις, προσπαθήστε να εισάγεται στο διαιτολόγιο σας, φρούτα, λαχανικά και υγιεινά σνακ. Καταναλώστε αρκετά ποτήρια νερό την ημέρα και προσπαθήστε να μετριάσετε τους πειρασμούς. Αν για παράδειγμα, σας έρθει έντονη όρεξη για γλυκό ή παγωτό, επιλέξτε ένα με περιορισμένες θερμίδες ή γλυκαντικά αντί για ζάχαρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass