Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γυναίκα και υγεία: 5 τροφές για γερά μαλλιά

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 0:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40

Για τις περισσότερες γυναίκες φροντίδα για τα μαλλιά σημαίνει συχνό λούσιμο, conditioner, styling, και κούρεμα. Η διατροφή σου όμως παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Πρόσθεσε τις παρακάτω τροφές στο διαιτολόγιο σου και δες τη διαφορά! 

 1. Σπανάκι, κοτόπουλο, κόκκινες πιπεριές, φράουλες.

 Είναι πλούσιες πηγές σίδηρου και μετάλλων, που βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση και ροή του αίματος. Καταναλώστε τις βιταμίνες σας από λαχανικά αλλά και από κρεατικά. Η βιταμίνη C βοηθάει στην απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό.
Συνδυάστε τα λοιπόν!

 2. Όστρακα (μύδια – κυδώνια – στρείδια)

 Εκτός του ότι είναι τα «σεξουαλικά διεγερτικά» της φύσης, είναι και μια πλούσια πηγή ψευδάργυρου και μετάλλων.
Οι λεπτές τρίχες και το «ξηρό» δέρμα στο κεφάλι είναι δείγμα έλλειψης ψευδάργυρου.

 3. Γλυκοπατάτες

 Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Α, βοηθούν στην αναγέννηση του δέρματος και προστατεύουν και από τις ακτίνες UV!

 4. Αυγά

 Πλoύσια σε θρεπτικά συστατικά, και αναγκαία για να έχετε υγιεί μαλλιά.
Αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, αμινοξέων, και βιταμίνης Β (Β6-Β12). Οι τρίχες δημιουργούνται από κερατίνη (μορφή πρωτεΐνης), έτσι τα αυγά βοηθούν στην σωστή ανάπτυξη και υγεία των μαλλιών. Η έλλειψη πρωτεΐνης οδηγεί σε αδύναμη τρίχα και επιρρεπή στο «σπάσιμο». Τέλος βοηθάνε τον οργανισμό στην μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια!

 5. Σολομός

 Πλούσιος σε Ω3 λιπαρά. Λειτουργεί σαν εσωτερική ενυδάτωση για τον οργανισμό σου, κρατώντας έτσι υγιές το κεφάλι σου και τα μαλλιά σου. Επιπλέον έχει βιταμίνη Β, πρωτεΐνη και σίδηρο.

 Δοκιμάστε τα! Δεν θα δείχνετε μόνο υγιείς, θα νιώθετε και υγιείς! Ομορφιά και υγεία!