Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ μυστικά για λαμπερές εμφανίσεις

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2013 16:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:51
 

Ποιος χρειάζεται το… χειρουργείο όταν μπορεί με απλά τρικ να πετύχει θαύματα; Αν ξεκινήσετε σήμερα τη σωστή φροντίδα το μέλλον θα σας χαμογελάσει… γλυκά!

1. Επιλέξτε τα σωστά εργαλεία: Εφοδιάστε το νεσεσέρ σας με ένα φαρδύ πινέλο για την πούδρα και το ρουζ, ένα πινέλο για κονσίλερ, ένα για τα μάτια και ένα για τα χείλη. Το αποτέλεσμα του μακιγιάζ σας κρίνεται από τα πινέλα σας.

2. Πείτε ναι στις μπρονζέ αποχρώσεις: Η επιδερμίδα με το πέρασμα των χρόνων εμφανίζει ανομοιομορφίες και κηλίδες. Αυτό οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές και στην υπεριώδη ακτινοβολία. Ο πιο εύκολος τρόπος για να καλύψετε τις κηλίδες είναι μια μπρονζέ πούδρα ή ένα καφετί ρουζ. Χρησιμοποιήστε ένα φαρδύ πινέλο για να απλώσετε το προϊόν.

3. Πάρτε μαθήματα μακιγιάζ: Οι τάσεις στο μακιγιάζ αλλάζουν και η τεχνολογία εξελίσσεται γρήγορα. Καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία για να προσαρμόσετε τα νέα χρώματα και τις νέες υφές στις ανάγκες και το στυλ σας. Οι make-up artist στα καταστήματα καλλυντικών είναι πρόθυμοι να σας δείξουν τρόπους για να ανανεώσετε το look σας.

4. Εμπιστευτείτε τα φρύδια σας σε ειδικούς: Τα περιποιημένα φρύδια χαρίζουν νεανικό βλέμμα. Επειδή με τα χρόνια η γραμμή των φρυδιών χάνει το σχήμα της και πέφτει επισκεφτείτε έναν επαγγελματία.

5. Χρησιμοποίησε λιγότερο make- up: Για να ελέγχετε την ποσότητα του make- up που χρησιμοποιείτε κάντε το εξής: όταν πρόκειται για υγρή μορφή το μέγεθος ενός φουντουκιού αρκεί για να καλύψει πρόσωπο και λαιμό, όταν πρόκειται για πούδρες και κρέμες μια ή δυο το πολύ λεπτές στρώσεις είναι υπέρ- αρκετές. Χρησιμοποίησε μια βάση ώστε να απλωθεί το make- up πιο ομοιόμορφα.

6. Ανακατέψτε σωστά: Το μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα, απαλλαγμένη από ρυτίδες και ανομοιομορφίες, είναι το σωστό ανακάτεμα του make- up. Για να το πετύχετε χρειάζεστε ένα σφουγγαράκι. Είναι το κατάλληλο εργαλείο για να απλώσετε το υγρό make- up, να αφαιρέσετε την ποσότητα που περισσεύει αλλά και να φρεσκάρετε το μακιγιάζ σας.

7. Βάλτε τη ρετινόλη στο πρόγραμμά σας: Δερματολόγοι και αισθητικοί προτείνουν στις γυναίκες μετά την ηλικία των 20 να εντάξουν την ρετινόλη – παράγωγο της βιταμίνης Α- στην καθημερινή τους περιποίηση. Η ρετινόλη είναι το μοναδικό συστατικό που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την όψη των κηλίδων, των ρυτίδων ακόμα και της ακμής για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλώστε ένα προϊόν με ρετινόλη στο πρόσωπο και το λαιμό σας το βράδυ και όχι το πρωί γιατί η επιδερμίδα είναι ευαίσθητη στις ακτίνες του ήλιου.

8. Χρησιμοποιήστε λίγα και καλά: Καθώς η επιδερμίδα σας χάνει την υγρασία και την ελαστικότητά της, ένα πιο μίνιμαλ μακιγιάζ της ταιριάζει περισσότερο. Τονίστε μόνο το δυνατό σας σημείο- τα χείλη, τα μήλα ή τα μάτια- και κράτησε το υπόλοιπο μακιγιάζ σε χαμηλούς τόνους.

Το μυστικό
Αγαπήστε τον εαυτό σας. Όταν αποδεχτείτε και αγκαλιάσετε τις ατέλειες σας θα νιώσετε πολύ καλύτερα και αυτό θα γίνει αντιληπτό και από τους άλλους. Οι άνθρωποι που δεν εκτιμούν τον εαυτό τους τείνουν να υπερβάλλουν με το μακιγιάζ. Αν πιστεύετε ότι είστε όμορφες, θα δείχνετε ακόμα πιο όμορφες από ό,τι είστε!

Πηγή: omorfamistika.gr