Τα βήματα για μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα...

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18

Αναμφισβήτητα δεν υπάρχει γυναίκα που να μην έχει ζηλέψει το λαμπερό δέρμα των διάσημων μοντέλων. Ωστόσο η πλειοψηφία φαίνεται πως αγνοεί τους...αόρατους εχθρούς της επιδερμίδας.  Σύμφωνα με νεότερες μελέτες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν ότι είναι το άγχος, η έλλειψη σωστής διατροφής, το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και η έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν θαμπάδα και πρόωρες ρυτίδες στο δέρμα.

Ωστόσο με απλά μυστικά  σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή θα μπορέσετε να αποκτήσετε την επιδερμίδα μωρού παιδιού.

Συχνός καθαρισμός

Κάντε ρουτίνα τον καθημερινό καθαρισμό με ένα σαπούνι. Με αυτόν τον τρόπο, θα απομακρύνετε τη σκόνη και τα υπολείμματα του μακιγιάζ και θα φρεσκάρετε το δέρμα σας. Για το λόγο αυτό πριν πέσετε για ύπνο φροντίστε να καθαρίσετε πολύ καλά το  πρόσωπο σας  με τα ειδικά προϊόντα καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας. 

Αντηλιακή προστασία

Το αντηλιακό δεν  θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι αλλά όλες τις εποχές. Ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30 προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου.

Απολέπιση

 Ένας καλός τρόπος για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος  είναι η  απολέπιση. Αν επιλέξετε τη μέθοδο αυτή  οι ειδικοί συνιστούν να μην γίνεται σε καθημερινή βάση γιατί τότε το δέρμα ταλαιπωρείται και αγριεύει.

Ελιξίριο νεότητας οι τροφές

Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, νερό, φυσικών χυμών έχει αποδειχθεί ότι  διατηρεί φρέσκια και νεανική την επιδερμίδα αφού αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό.

Κόκκινα σταφύλια: Σύμφωνα με μελέτες , τα κόκκινα σταφύλια φαίνεται πως έχουν  αντιγηραντικές ιδιότητες, αφού είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μέταλλα και βιταμίνες. 

Σολομός: Το συγκεκριμένο ψάρι, όπως και όλα τα άλλα (σαρδέλες, σκουμπρί κ.λπ.), περιέχουν  ω-3 λιπαρά οξέα που ενυδατώνουν την επιδερμίδα ενώ αυξάνουν την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης που με τη σειρά τους χαρίζουν φωτεινό και σφριγηλό δέρμα. 

Καστανό ρύζι: Η κατανάλωση δημητριακών ολικής άλεσης είναι το μυστικό για να διατηρούμε τη σιλουέτα μας. Επίσης συμβάλλει στη ρύθμιση της σμηγματόρροιας. Εάν λοιπόν έχετε πρόβλημα ακμής, προτιμήστε τα. 

 Ντομάτα: Πλούσια σε λυκοπένιο, μια καροτενοειδή χρωστική ουσία που αποτελεί ασπίδα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία, προφυλάσσει από τη φωτογήρανση και αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου. Το τελευταίο αποτελεί βασικό συστατικό του οργανισμού για όμορφο, νεανικό δέρμα. Όσο μεγαλύτερα αποθέματα έχουμε, τόσο καλύτερα.

Μακριά..από κακές συνήθειες

Το κάπνισμα και το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, εκτός από δερματικές παθήσεις, όπως η πρόωρη γήρανση του δέρματος και οι ρυτίδες.

Οξυγονωθείτε μέσω της άσκησης

 Οποιαδήποτε μορφή άσκησης όπως χορός, περπάτημα, ποδηλασία,  jogging ,yoga ενδυναμώνει και σφίγγει το σώμα, ενώ χαρίζει στην επιδερμίδα μια πιο λαμπερή όψη. Κατά την διάρκεια της άσκησης  το σώμα προσλαμβάνει οξυγόνο, πολεμώντας ενάντια στο σχηματισμό ελεύθερων ριζών, που ευθύνονται μεταξύ άλλων και για την πρόωρη γήρανση. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass