Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομορφιά από τον κήπο της φύσης

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 16:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:51
 
 Εξερευνήστε τα λουλούδια, μάθετε τι προσφέρει το καθένα και επιλέξτε με προσοχή το προϊόν που σας ταιριάζει.
 
*Aν η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, κάντε μασάζ ανακατεύοντας δύο σταγόνες έλαιο γερανιού και δύο χαμομηλιού με είκοσι σταγόνες διαλυμένου ροδέλαιου σε 10 ml έλαιο - βάση.
 
*Eξισορροπήστε τα επίπεδα λιπαρότητας της επιδερμίδας σας, απλώνοντας ένα μείγμα από 2 σταγόνες λεβάντας, 1 σταγόνα σανταλόξυλου και 10 ml έλαιο - βάση.
 
*Tο νερολί που προέρχεται από το άνθος της πικρής πορτοκαλιάς είναι ιδανικό για να δώσει ελαστικότητα αλλά και λάμψη στο δέρμα σας. Αναμείξτε 20 σταγόνες διαλυμένου ελαίου νερολί και δύο σταγόνες λεβάντας με 10 ml έλαιο από σπόρους σιταριού και απλώστε το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις προς τα πάνω. Mην εκτίθεστε στον ήλιο αμέσως μετά.
 
*Mετά τον βραδινό καθαρισμό κάντε απαλό μασάζ στο πρόσωπό σας με μείγμα από 20 σταγόνες διαλυμένου ροδέλαιου και 10 ml έλαιο - βάση. Είναι η ιδανική περιποίηση κατά της γήρανσης, αλλά και για τα ξηρά και ευαίσθητα δέρματα.
 
*Tο γιασεμί, η μαργαρίτα, το άσπρο νούφαρο και τα λουλούδια του χαμομηλιού έχουν ηρεμιστική και καταπραϋντική επίδραση στο δέρμα.
 
*Tα άνθη πορτοκαλιού, τα φύλλα και τα πέταλα του τριαντάφυλλου, τα λουλούδια χαμομηλιού και τα λευκά νούφαρα έχουν ενυδατικές ιδιότητες.
 
*Tο έλαιο της λεβάντας είναι το μοναδικό έλαιο που μπορεί να απλωθεί απευθείας στο δέρμα αδιάλυτο. Περιποιείται και κατευνάζει σημάδια και λεκέδες του δέρματος με τον πιο ήπιο τρόπο. Eίναι καλή φυσική θεραπεία για καψίματα και μελανιές, ενώ παράλληλα λειτουργεί κατά της κατάθλιψης.
 
*Tο πατσουλί αναζωογονεί την επιδερμίδα, έχει αντισηπτικές ιδιότητες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της δερματίτιδας και του εκζέματος.
 
*Tο primrose oil χάρη στην αναπλαστική του δράση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις ραγάδες και το ξηρό και σκασμένο δέρμα.
 
*Tο γεράνι έχει αντισηπτικές ιδιότητες, είναι κατάλληλο για την καταπολέμηση της ακμής και της κυτταρίτιδας και παράλληλα έχει ευεργετικές ιδιότητες στην ξηροδερμία και στην απώλεια μαλλιών. Επίσης, είναι απόλυτα χαλαρωτικό και αγχολυτικό. Αποφεύγετε την υπερβολική χρήση.