Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΚΙΛΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Προσέχουμε για να …μην έχουμε!

Δημοσίευση: 12 Νοε 2013 17:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:51
Λίγο η γαλοπούλα, λίγο τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, λίγο το ποτό οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – παίρνουμε κατά τη διάρκεια των γιορτών κάποια παραπανίσια κιλά. Το να προσέξουμε είναι κάπως δύσκολο μιας και οι πειρασμοί είναι πολλοί, αυτό όμως που μπορούμε να κάνουμε για να μας μπαίνουν τα ρούχα μας και μετά τα Χριστούγεννα, είναι να προσέξουμε τη διατροφή μας τις προηγούμενες ημέρες.
 
Με ένα σωστό και ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής ίσως δε χρειαστεί να κάνουμε δίαιτα και ίσως χάσουμε και μερικά από τα κιλά που έχουμε πάρει. Ανάλογα με τις ποσότητες των τροφών μπορούμε να χάσουμε λίπος τοπικά, σε γοφούς και κοιλιά, χωρίς να πεινάσουμε παίρνοντας όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Ακόμη κι όταν βγαίνετε έξω για φαγητό, μπορείτε να διατηρείτε τη διατροφή σας, χωρίς να χρειάζεται να στερηθείτε.
Αρχικά, πρέπει να αποφύγετε τα αναψυκτικά, τις μπίρες και τις μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αλλά και τα τηγανητά. Το ελαιόλαδο είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό, αλλά καλό είναι να το τρώτε ωμό.
Καλό θα ήταν να πίνετε νερό, τσάι και χυμούς χωρίς συντηρητικά. Ο καφές δεν απαγορεύεται, καθώς έχει ευεργετικές ιδιότητες καλό θα ήταν όμως να τον πίνετε χωρίς ζάχαρη. Αν σας φαίνεται πικρός προτιμήστε να βάλετε ζαχαρίνη ή ακατέργαστη ζάχαρη.
Σημαντικό είναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με πολλά λαχανικά και σαλάτες. Ειδικά στις σαλάτες, δεν υπάρχει περιορισμός στην ποσότητα, αρκεί να μην τις γεμίζετε με σως, μαγιονέζα και αλάτι – που χαλούν την ισορροπία της διατροφής.