Στολίζοντας το Χριστουγεννιάτικο δέντρο

Δημοσίευση: 18 Νοε 2013 13:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:56
Χριστούγεννα σημαίνει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Σπίτια, γραφεία, βιτρίνες, πλατείες και δημόσιοι χώροι γεμίζουν από λαμπερά έλατα χαρίζοντας γιορτινή ατμόσφαιρα στη καθημερινότητά μας. Ετοιμάζεστε να στολίσετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο; Φαίνεται απλό, ωστόσο υπάρχουν μικρά μυστικά που μπορούν να κάνουν τη διαδικασία πιο εύκολη και το αποτέλεσμα πιο εντυπωσιακό.
Η διαδικασία του στολισμού
Πρώτα απ' όλα απλώστε τις γιρλάντες με τα φωτάκια στα κλαδιά. Ανάψτε τα δοκιμαστικά για να διαπιστώσετε ότι καλύπτουν ομοιόμορφα όλο το δέντρο. Αρχίστε το στολισμό από την κορυφή κρεμώντας τις μικρότερες μπάλες στα ψηλότερα κλαδιά και τις μεγαλύτερες πιο χαμηλά. Απομακρύνεστε τακτικά για να δείτε τη γενική εικόνα και να γεμίσετε τα πιθανά οπτικά κενά.
Συνεχίστε προσθέτοντας στολίδια και παιχνιδάκια ανάμεσα στις μπάλες, όχι μόνο στις άκρες των κλαδιών αλλά και στα εσωτερικά σημεία του δέντρου. Φροντίστε όλα τα στολίδια να έχουν τη δυνατότητα ταλάντωσης πράγμα που κάνει το αποτέλεσμα πιο γοητευτικό. Τελειώστε τοποθετώντας την ασημένια « βροχή» ξεκινώντας αυτή τη φορά από τα χαμηλότερα σημεία και προχωρώντας προς την κορυφή. Φροντίστε η βροχή να πέφτει κατακόρυφα από τα κλαδιά παραπέμποντας σαφώς στους κρυστάλλους πάγου των χιονισμένων τοπίων.
Αν θέλετε να δώσετε περισσότερο ύψος στο δέντρο σας ακουμπήστε το πάνω σε ένα χαμηλό τραπεζάκι που θα καλύψετε με ένα πανί, π.χ. με μια πράσινη τσόχα χαρτιών. Γεμίστε το κενό κάτω από το δέντρο τοποθετώντας στο πάτωμα μπροστά στο τραπεζάκι κουτιά με γιορτινό αμπαλάζ.
Αν τα παιδιά σας είναι πολύ μικρά, στολίστε το δέντρο την ώρα που κοιμούνται. Η παρουσία του την επόμενη μέρα θα αποτελεί ένα αλησμόνητο χριστουγεννιάτικο θαύμα...Αν όμως είναι σε ηλικία που μπορούν να συμμετέχουν στη διακόσμηση του δέντρου, μετατρέψτε τη διαδικασία σε μια πραγματική γιορτή με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας.
 Αν έχετε ψεύτικο δέντρο, βάλτε σε μια γωνιά του καθιστικού ένα βάζο με μερικά κλαδιά έλατου. Θα σκορπίσουν στο χώρο το διακριτικό άρωμά τους που παραπέμπει στις γιορτές των παιδικών μας χρόνων.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass