Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς αποφασίζουν αν κάποιος «κάνει» για γάμο

Τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες

Δημοσίευση: 27 Νοε 2013 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:08

Η αιώνια διαμάχη των δύο φύλων. Οι άντρες ισχυρίζονται ότι δε μπορούν να καταλάβουν τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες παραπονιούνται ότι δεν τις καταλαβαίνουν με τίποτα οι άντρες. Ακόμη κι όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει ότι τα «έχει βρει» και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να πιστεύουν ότι μπορούν να οδηγηθούν στο γάμο… στην πραγματικότητα πίσω από την «κοινή απόφαση» τα κίνητρα είναι εντελώς διαφορετικά!
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε στη Μ. Βρετανία οι άντρες και οι γυναίκες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι κάνει το άλλο τους μισό «παντρεύσιμο». Τα τρία τέταρτα των γυναικών υποστηρίζουν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι να εμπιστεύονται απόλυτα το σύντροφό τους, ενώ το 64% των ανδρών ανέφερε ότι η «σεξουαλική συμβατότητα» ήταν το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής, για τη γυναίκα που θα παντρευτούν.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πέντε στοιχεία που θεωρούν σημαντικά για να οδηγηθούν στο γάμο και τα αποτελέσματα της έρευνας… απλά επιβεβαίωσαν τον κανόνα: οι άντρες και οι γυναίκες έχουν πολύ διαφορετικές απόψεις και προτεραιότητες, γράφει η Daily Mail.

Πέρα από την εμπιστοσύνη, οι γυναίκες ανέφεραν ακόμη το στοιχείο του «ρομαντισμού» και της «φιλοδοξίας στον επαγγελματικό τομέα» ως θετικά χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά την επιλογή του ιδανικού συζύγου. Οι άντρες από την άλλη ανέφεραν ότι θεωρούν σημαντικό η γυναίκα να είναι «πρόθυμη να τους φροντίσει» και να «τους αφήνει να βλέπουν αθλητικά»!

Σε ό,τι αφορά την καλύτερη ηλικία για γάμο, η πλειοψηφία των γυναικών (ποσοστό 44%) δήλωσε τα 26-30 έτη, ενώ η πλειοψηφία των αντρών (53%) τα 31-35 έτη.