Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΑ ΤΟΥ ΡΕΒΕΓΙΟΝ

Όχι μόνο φυσαλίδες

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 11:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22
Οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι οι κατεξοχήν περίοδοι κατανάλωσης «αριστοκρατικών» ποτών, με πρωταγωνιστή τη σαμπάνια. Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα, ο φημισμένος γαλλικός οίνος έχει γίνει ταυτόσημος λαμπερών ρεβεγιόν και δεξιώσεων, φέτος ωστόσο η νέα τάση αφαιρεί πόντους από την κυριαρχία του, εισάγοντας στη θέση του παραδοσιακά λικέρ με πρωταγωνιστή τη μαστίχα.
Αν λοιπόν θέλετε να προτείνετε κάτι το διαφορετικό στους καλεσμένους να συνοδεύσετε ένα γλυκό κομμάτι βασιλόπιτας ή το γλυκό του εορταστικού δείπνου, προτείνοντας κάτι το διαφορετικό στους καλεσμένους σας, σερβίρετε ένα παγωμένο κολονάτο ποτήρι με παγωμένο λικέρ μαστίχας και κρατήστε τη σαμπάνια απλά και μόνο για την πρόποση. Μια πολύ ωραία πρόταση για την πρωτοχρονιά, είναι το λικέρ από ρόδι, το οποίο επίσης σερβίρεται τόσο πριν, όσο και μετά το φαγητό.
Αν πάλι η περίσταση είναι ένα γκλάμουρους Πρωτοχρονιάτικο πάρτι, με δυνατή μουσική και ασταμάτητο χορό μέχρι το ξημέρωμα, ακολουθήστε τη νέα πρόταση των καλύτερων μπάρμαν της Αθήνας, οι οποίοι φέρνουν στα ποτήρια σας τη λάμψη των εορτών, με πολύχρωμα κοκτέιλ σαμπάνιας σε σικάτα ποτήρια μαρτίνι. Οι επιλογές είναι πολλές, το σημαντικότερο όμως είναι το κοκτέιλ να μην είναι ούτε υπερβολικά γλυκό, ούτε εξαιρετικά πολύπλοκο. Η γεύση του επιβάλλεται να είναι ισορροπημένη, ευχάριστη και διακριτική. Γιατί το ζητούμενο είναι να μας κρατήσει, χαμηλών τόνων συντροφιά σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς δημιουργώντας μια «βελούδινη» ευφορία.