ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόλπα που αδυνατίζουν

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 12:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22
Προετοιμάστε εσείς οι ίδιοι εκείνο το σνακ το οποίο θα σας κόψει την πείνα ανάμεσα στα γεύματα. Ένα ποτήρι αποβουτυρωμένο γάλα, ένα μεσαίου μεγέθους σάντουιτς, με κοτόπουλο ή μαρούλι, λίγο άπαχο τυρί, γίνονται η καλύτερη ασπίδα απέναντι σε σοκολάτες, τυποποιημένα σάντουιτς και γλυκίσματα.
 
Προτιμάτε να τρώτε τις ώρες κατά τις οποίες ο οργανισμός αφομοιώνει μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων. Ο ρυθμός αφομοίωσης των τροφών από τον οργανισμό ποικίλλει, ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Τρόφιμα ίσης αξίας αφομοιώνονται με διαφορετικό ρυθμό την ημέρα από ότι τη νύχτα. Είναι πάντα προτιμότερο ένα ελαφρύ βραδινό και όχι ένα λιτό πρωινό, γιατί η αυξημένη δραστηριότητα της ημέρας υποβοηθά στην καύση των θερμίδων, κάτι που δεν συμβαίνει πριν πέσουμε για ύπνο.
 
Περιορίστε στο μισό το χυμό πορτοκαλιού και αντικαταστήστε τον με νερό. Ακόμη πιο έξυπνο επίσης είναι να προτιμήσετε ολόκληρο το πορτοκάλι αντί για το χυμό του, και να το απολαύσετε φέτα, φέτα, λαμβάνοντας παράλληλα και τις πολύτιμες, για τον οργανισμό, φυτικές του ίνες. 
 
Πριν πάτε σε ένα γεύμα, μια δεξίωση ή ένα κοκτέιλ, καταναλώστε ένα άπαχο γιαούρτι με κομματάκια φρούτων, έτσι ώστε να κατανικήσετε τους πειρασμούς.
 
Προετοιμάστε το μεσημεριανό σας και πάρτε το μαζί στο γραφείο για να μην μπείτε στον πειρασμό μια τυρόπιτας ή ενός χάμπουργκερ.
 
Αν μια ημέρα το παρακάνετε και πέσετε με τα μούτρα στο φαγητό, μην ανεβείτε στη ζυγαριά, απλά την επομένη κάντε αποτοξίνωση. Μια σούπα από λαχανικά με λίγο αλάτι, άπαχα γαλακτοκομικά και τίποτε άλλο. Μια ημέρα μετά ακολουθήστε το καθιερωμένο διαιτολόγιο σας και μην το σκέφτεστε πια
 
Μια ωραία ιδέα είναι να αρχίζετε όλα τα γεύματα με μια σούπα λαχανικών ή με ζωμό από κύβο κότας ή βοδινού, τρώγοντας αργά σε ήρεμο περιβάλλον με καλό φωτισμό. Έτσι η ποσότητα τους κυρίως γεύματος που θα καταναλώσετε θα είναι μικρότερη. 
 
Μπροστά στην τηλεόραση, αντί να κάνετε το λάθος και να πέσετε με τα μούτρα στα σνακ και στους ξηρούς καρπούς, ετοιμάστε ένα πιάτο με μαρούλι, καρότα και σέλινο και μασήστε το αργά. Έτσι ικανοποιείτε με τον πιο υγιεινό και ακίνδυνο τρόπο την ανάγκη σας να μασουλάτε κάτι βλέποντας την αγαπημένη σας σειρά.
 
Έχετε πάντα στην κουζίνα ένα ρολό απορροφητικό χαρτί για να σκουπίζετε το επιπλέον λίπος από το κρέας. Όταν π.χ. ψήσετε τις μπριζόλες σας, βγάλτε τις πριν ψηθούν εντελώς, σκουπίστε τις με απορροφητικό χαρτί και ξαναβάλτε τις στη σχάρα. Αν αυτό δεν σας φαίνεται ιδιαίτερα εύκολο, τότε πριν την καταναλώσετε αφήστε τις να στραγγίξουν πάνω στο χαρτί.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass