Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

Ενυδάτωση και τον χειμώνα

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 18:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:22
  
Οι σμηγματογόνοι αδένες του δέρματος αποτελούν τη φυσική προστασία του από την αφυδάτωση. Με τα χρόνια, όμως, υπολειτουργούν. Ετσι το δέρμα χάνει την ικανότητά του να αναπληρώνει τη φυσική υγρασία που απομακρύνεται με το πλύσιμο και κυρίως με το σαπούνι. Για να προστατέψετε το δέρμα σας από την αφυδάτωση μετά το μπάνιο, ακολουθήστε μερικές χρήσιμες συμβουλές:
*Μην το παρακάνετε με το πλύσιμο. Για τους περισσότερους ανθρώπους ένα ντους το πρωί πριν φύγουν για τη δουλειά και ένα το βράδυ για χαλάρωση είναι αρκετό.
*Μη μένετε πολλή ώρα στην μπανιέρα. Προτιμήστε ένα απλό και γρήγορο ντους. Μη χρησιμοποιείτε καυτό νερό αλλά χλιαρό. Το πολύ ζεστό νερό διαταράσσει τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας.
*Διαλέξτε προσεκτικά το είδος του σαπουνιού ή αφρόλουτρου που θα χρησιμοποιήσετε. Προτιμήστε λιπαρά, μη αφρώδη σαπούνια που καθαρίζουν χωρίς να παρασύρουν τη φυσική υγρασία του δέρματός σας. Τα μοσχοσάπουνα και τα αντισηπτικά σαπούνια ξηραίνουν πολύ την επιδερμίδα. Τα καινούργια αφροντούς σέβονται την υγρασία του δέρματος και επειδή περιέχουν περισσότερα ενυδατικά στοιχεία αφήνουν την επιδερμίδα πιο απαλή και ενυδατωμένη.
*Μη χρησιμοποιείτε σαπούνι για το πλύσιμο του προσώπου. Απομακρύνετε το μακιγιάζ με κάποιο ελαιώδες προϊόν, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε αμέσως μια ενυδατική κρέμα προσώπου, πάντοτε ανάλογη του τύπου επιδερμίδας που έχετε.
*Μην πλένετε με οποιοδήποτε σαπούνι την περιοχή της μασχάλης και τη γενετική περιοχή. Το δέρμα σε αυτά τα μέρη του σώματος είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο και πολλές φορές από τη λάθος περιποίηση είτε με αποσμητικά που έχουν οινόπνευμα είτε με μαντιλάκια που περιέχουν άρωμα προκαλούνται ερεθισμοί με κοκκινίλες και τσούξιμο.
*Μετά το μπάνιο, σκουπιστείτε απαλά με καθαρή πετσέτα, για να απομακρύνετε το νερό. Μην τρίβετε υπερβολικά το δέρμα.
*Ενώ το δέρμα έχει ακόμη την υγρασία από το ντους, απλώστε μια υδατική κρέμα.
*Αν το δέρμα σας είναι ξηρό, διαλέξτε μια μεικτή κρέμα, υδατική και λιπαρή.
*Φροντίστε να αδειάζει γρήγορα το περιεχόμενο της μπανιέρας μετά το μπάνιο, για να μη διατρέχετε κίνδυνο από μικρόβια. Διατηρείτε την μπανιέρα σας καθαρή.
*Αν πηγαίνετε σε κολυμβητήριο, αλλάξτε το μαγιό σας και σκουπιστείτε καλά μετά το κολύμπι. Πάνω του μένουν μικρόβια που μπορεί να πολλαπλασιαστούν. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεπλυθείτε αμέσως ή να κάνετε ένα γρήγορο ντους, για να απομακρύνετε από πάνω σας το χλώριο.